Steun ons

FeliXart Museum

Vlaams schilder-boer Felix De Boeck (1898-1995) legde in de jaren 1920 de basis voor de Belgische abstracte kunst; nu vormt zijn oeuvre het fundament van FeliXart Museum.

Felix De Boeck (1898-1995) was een van de pioniers van de abstracte kunst in België. Hij werkte en leefde op zijn boerderij in Drogenbos, waar ook het FeliXart Museum ligt, aan een prachtig stukje groene oase van 5 ha. En uiteraard ook zijn hoeve, een erfgoedpareltje, dat op zondag nu ook open is voor het publiek. Kunst, natuur en erfgoed, geïnspireerd door de schilder-boer Felix De Boeck.

Het museum toont historische en hedendaagse avant-gardekunst in wisselende tentoonstellingen, die het werk van Felix De Boeck in zijn context schetsen, in een nieuw perspectief plaatsen of de dialoog laten aangaan met andere abstracte kunstenaars en tijdgenoten. FeliXart, met de focus op het artistieke.

Het natuurdomein maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de beschermde hoogstamboomgaard van Felix, het moeras en in de kruidentuin. FeliXeco, een idylle voor de inwoners van Drogenbos en onze bezoekers, op het land van Felix.

In de beschermde 18de eeuwse hoeve maken we kennis met de leefomgeving van Felix, die in meer dan één opzicht bijzonder was. Het dagdagelijkse leven op de boerderij een eeuw geleden, met een oude bakoven, stalruimtes met oude landbouwwerktuigen én een speciale ruimte waar Felix De Boeck zijn atelier inrichtte en hij zijn abstracte werken creëerde.

Het FeliXart Museum organiseert regelmatig activiteiten voor gezinnen: creatieve ateliers, natuurwandelingen en workshops rond erfgoed. In het museum is er een gezinsparcours.