Brussels Museum van de Geuze

Hoe wordt het typisch Brusselse geuzebier Lambic gebrouwen? Ontdek het hier!

Wees niet bang, doe gerust de deur open van de Gheudestraat 56. Het Museum van de Geuze? Dat is een teletijdmachine. Je verlaat de moderne beschaving en zegt de lawaaierige wereld vaarwel. "Maar waar zijn we?", vraag je je af. Je bent in een familiale brouwerij waar Lambik, Geuze, Faro en Kriek gebrouwen wordt en waar nog niets is veranderd sinds 1900, het jaar waarin Brouwerij Cantillon werd gesticht. De familie Van Roy-Cantillon heet iedereen welkom en nodigt jullie uit voor een bezoek aan een fantastisch stuk erfgoed: de werktuigen, de machines en het brouwproces zijn hetzelfde gebleven en ook aan de smaak van het bier werd niets veranderd. In elk geval zal je een authentieke, traditionele Geuze-Lambik kunnen proeven en wie meer wil weten over de Kriek of het Frambozenbier, roept gewoon de meester-brouwer er even bij. Het is een onderwerp waarover hij niet uitgepraat raakt.