Back to Bruegel - Reizen door de Middeleeuwen

Tentoonstelling Geschiedenis & Archeologie > Hallepoort
De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. In 2019 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot Bruegels universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Bovenop de oude stadpoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Dankzij hightech verrekijkers word je ondergedompeld in Brussel en de ommelanden uit Bruegels tijd.Gratis audiogids beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, RussischVoor families Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een aangepaste audiogids (NL/FR). Verschillende interactieve elementen doen beroep op hun verbeeldingskracht. Aanraken, ruiken en spelen: ze moeten al hun zintuigen aanwenden om onder te duiken in het verleden! Ouders met kleine kinderen kunnen gebruik maken van de buggy zones en de luiertafel. Om stoom af te laten na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht in de mooiste openlucht speeltuin van Brussel, die op 100 meter van het museum ligt. Avontuur verzekerd in dit kasteel en middeleeuws dorp en bijhorende zandbak.