Back to Bruegel - Beleef de 16de eeuw

Tentoonstelling Geschiedenis & Archeologie > Hallepoort
De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. Nu wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot Bruegels universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Bovenop de oude stadpoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Dankzij hightech verrekijkers word je ondergedompeld in Brussel en de ommelanden uit Bruegels tijd.Let op! Laatste ingang 1u30 voor het sluitingsuur!Gratis audiogids beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, RussischVoor families Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een aangepaste audiogids (NL/FR). Om stoom af te laten na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht in de mooiste openlucht speeltuin van Brussel, die op 100 meter van het museum ligt. Avontuur verzekerd in dit kasteel en middeleeuws dorp en bijhorende zandbak.