Onze projecten

Art Nouveau Pass

De geheimen van art nouveau binnen handbereik.

Om Brussel als bakermat van art nouveau meer bekendheid te geven en de toegang tot de pareltjes ervan te vergemakkelijken, kunnen bezoekers met een all-in-one-pas drie art nouveau plaatsen naar keuze ontdekken. Je kan kiezen uit zeven prachtexemplaren van deze stroming in Brussel.

De ART NOUVEAU PASS omvat het Autriquehuis, het Cauchiehuis, het Hortamuseum, het Solvayhuis, het MIM - Muziekinstrumentenmuseum, het Belgisch Stripcentrum en de juwelierszaak Wolfers Frères die in het Museum voor Kunst en Geschiedenis is nagebouwd. 

Het initiatief ontstond uit de wens om het erfgoed en het aanbod dat nog te weinig bekend is bij de Brusselaars, de Belgen en de buitenlandse toeristen te combineren. De ART NOUVEAU PASS wil op termijn uitbreiden met nieuwe magnifieke locaties en is bedoeld als een gemakkelijke en voordelige manier om de stad te ontdekken. 

Een aanbod met 2 voordelige formule

De ART NOUVEAU PASS is beschikbaar in twee formules waarmee je 3 art nouveau locaties kan bezoeken gedurende een periode van 6 maanden vanaf de aankoopdatum. Een eerste pakket wordt aangeboden tegen het voordeeltarief van € 19 en laat je toe te kiezen tussen 6 plaatsen, met uitzondering van het Hôtel Solvay. Een tweede pakket aan € 29 omvat het Solvayhuis en 2 bezoeken naar keuze uit de 6 andere uitzonderlijke plaatsen. 

Bovendien krijg je voor elke ART NOUVEAU PASS kortingen op een rondleiding in art nouveau naar keuze door het ARAU, Atelier de Recherche et d’Action Urbaines en Brussel Babbelt. Zo weet je waar je moet zoeken om een zeldzaam juweeltje van art nouveau-architectuur in Brussel te vinden. 

De ART NOUVEAU PASS is te koop op: shop.artnouveaupass.brussels

Raadpleeg de website van de Art Nouveau Pass