Librarium

Unieke ontdekkingsruimte waarin je alles te weten komt over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken. De tentoongestelde werken komen uit de prachtige collectie van de Koninklijke Bibliotheek en wisselen om de drie maanden.

Librarium is een unieke ontdekkingsruimte waarin bezoekers alles te weten komen over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken.

Aan de hand van authentieke documenten en interactieve en audiovisuele elementen ontdek je verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen.
Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten rond een bepaald thema. Zo (her)ontdek je de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.
Het nieuwe museum verlegt grenzen; het heeft niet alleen oog voor de geschiedenis van het boek in België. De verschillende schriftculturen uit Afrika, Azië, Europa enzovoort komen evenzeer aan bod.
In een originele scenografie stelt Librarium een parcours voor dat de bezoeker op chronologische of thematische wijze kan ontdekken.