Steun ons

iMAL

iMAL is een kunstencentrum voor digitale cultuur en technologie, in het centrum van Brussel. iMAL’s positie als internationale pionier in dit veld sinds 1999 werd in 2020 nog versterkt met de opening van een nieuw gebouw met een grotere expositieruimte, een uitgebreid Fablab, ruimtes voor artists-in-residence en veel meer. 

iMAL ondersteunt artistieke en creatieve praktijken, die (digitale) technologieën als uitgangspunt hebben. Naast het organiseren van tentoonstellingen, conferenties en performances, faciliteert iMAL ook de kritische reflectie, onderzoek en debatten over de huidige en toekomstige uitdagingen van onze technologische samenleving, door kruisbestuivingen tussen kunst, wetenschap en technologie te stimuleren.

Met een brede waaier aan activiteiten en een uitgebreid educatief programma heeft iMAL als doel om iedereen met een interesse in de kunsten en technologie te inspireren om actief deel uit te maken van digitale cultuur. Het Fablab werkt op haar beurt rond verschillende sociale en innovatieve projecten die bijdragen tot een duurzame ontwikkeling binnen de lokale gemeenschap in Molenbeek.