Steun ons

Mode & Kant Museum

Het Mode & Kant Museum presenteert zijn collecties tijdens grote jaarlijkse tentoonstellingen.

Daarin komen het ontwerp, de productie en de sociale dimensie van kleding aan bod. Deze tentoonstellingen nemen je telkens mee naar een wereld die even gevarieerd als boeiend is. Je maakt er kennis met het ongeziene in Masculinities en Back Side, of met de historische glamour uit de jaren dertig. Ook de gedurfde jaren zeventig en tentoonstellingen gewijd aan onze eigen ontwerpers, zoals Carine Gilson of Jean-Paul Lespagnard, stonden ooit op het programma. Naast deze grote tentoonstellingen laat het museum je ook graag kennismaken met:

- De Fashion Room, een baanbrekend concept in België, dat je toont hoe een museum zijn collecties verrijkt. We hebben enkele uitzonderlijke stukken opgesteld buiten de vitrine, zodat je ze in detail kunt bekijken. - De Kantkamer, waar opmerkelijke stukken opgesteld staan die de verfijning, de kwaliteit en de schoonheid van het Brusselse kantwerk illustreren. Kom de geschiedenis van deze stof ontdekken, die vanaf de 17e eeuw erg door de elite werd gewaardeerd, maar die nu verdwenen is.

In hartje Brussel, in een groep historische huizen, bewaart het Mode & Kant Museum ongeveer 15.000 voorwerpen die dateren van de 16e eeuw tot vandaag. Het bezit de belangrijkste collecties ter wereld rond de Brusselse ontwerpen en kleding, die het in een Belgische en internationale context wil plaatsen. De collecties leggen getuigenis af over de evolutie van de mode, maar ook over een tijdperk, onze cultuur en onze maatschappij.