Steun ons

experience.brussels

Een ludieke en informatieve tentoonstelling over het Brussels Gewest.

Weggestopt op het Koningsplein, de museawijk in Brussel, is experience.brussels je startpunt voor de ontdekking of herontdekking van de vele facetten die Brussel te bieden heeft. Deze duidelijke, intrigerende tentoonstelling daagt jouw perceptie over Brussel uit en zet de verscheidene plaatsen, instellingen en persoonlijkheden, die het hart van Europa kloppende houden, in de kijker.

Wat symboliseert Brussel het best? Is het een gigantisch atoom? Een kleine, plassende jongen? Een indrukwekkend met goud versierd herenhuis? De constante regen? Een pakje frieten? Experience.brussels stelt als doel die visie uit te breiden, de Brusselse complexiteit en charme te onthullen. Deze tentoonstelling is jouw kans om meer te zien, te horen en te voelen. Samengevat: om deze regio te herontdekken.

Maak kennis met het Brusselse transportsysteem en leer hoe de hoofdstad van Europa haar kleurrijke mensen doorheen de stad helpt. Bereik de vier hoeken, negentien buurten, en talloze facetten van deze progressieve maar onbegrepen metropool. Draai gigantische geïllustreerde pagina's om om nog grotere keerpunten in de geschiedenis van Brussel te onthullen. Test je kennis van de Europese Unie en interageer met de maquette. Leer Brusseleirs en andere vreemd klinkende lokale woorden kennen. Al stap je er binnen als bezoeker of als lokale inwoner, je leert hoe dan ook veel meer bij over deze steeds evoluerende hoofdstad. En vergeet, voor je vertrekt, je persoonlijke postkaart niet te versturen!

De gemakkelijk verstaanbare content van deze tentoonstelling levert je een pak inzichten die lokale inwoners in decennia niet verkregen. Je ontdekt gegarandeerd de charme van kleine en grote buurten en de ervaring van Brussel, of je nu in de stad bent voor een paar dagen of je opgroeide als echte Brusseleir.

experience.brussels zet de minder bekende facetten van Brussel in de kijker om er met je vrienden, familie, in groep of alleen van te genieten!