Cauchiehuis

Huis in art-nouveaustijl van de hand van architect-interieurontwerper Paul Cauchie, inclusief documenten, foto's, oorspronkelijk meubliair en schilderijen van de decorateur.

In 1905 ontwierp de Belgische architect en decorateur Paul Cauchie (1875-1952) zijn eigen woning. Het ontwerp, geïnspireerd door de School van Glasgow, is een combinatie van symmetrie, verticaliteit en geometrie. Daarin schuilt het verschil met de bekende organische zweepslagstijl, eigen aan de Belgische art nouveau. De sgraffiti die de gevel van zijn eigen woning bedekken en de benedenverdieping sieren, zijn maar een van de vele honderden van zijn hand. Zijn voormalig atelier werd gerenoveerd tot een tentoonstellingsruimte waar het oeuvre van Cauchie in al zijn aspecten en dat van zijn vrouw Lina wordt geëxposeerd.