Terug naar Agenda

Haast je langzaam

  • Tentoonstellingen
  • Toegankelijkheid
Meer beelden tonen
Het kunstenaarsduo (Caroline Andrin / Étienne Fleury) stelt werk tentoon dat ons een nog niet eerder vertoonde interpretatie geeft van de Adagia van Erasmus in de vorm van keramische sculpturen. Onder de titel Haast je langzaam – als verwijzing naar één van de 4151 Spreekwoorden (Adagia) – zijn er een reeks keramische objecten te zien.

Erasmushuis & Begijnhofmusea nodigen regelmatig hedendaagse kunstenaars uit om zo een dialoog aan te gaan tussen de collecties en de tijd waarin wij leven.

Zo zet ons museum de keramische objecten van het kunstenaarsduo FAste - hun eerste persoonlijke tentoonstelling – en een van de fundamenteelste werken van onze humanist getiteld Adagia (Spreekwoorden) gelijktijdig in de kijker. Het betreft een geheel van gevleugelde woorden uit de Oudheid die Erasmus uit het Grieks heeft vertaald en van commentaar voorzien. 

Al deze merkwaardige, barokke en originele creaties bieden zowel een klassieke als hedendaagse visie op keramiek en belicht dit medium in zijn historisch perspectief en met al zijn technische mogelijkheden.