Steun ons

The Light House

Tentoonstelling Architectuur & Museumhuizen > Boghossianstichting - Villa Empain

De Boghossianstichting verkent het gebruik van licht in de kunst en de sensaties die het teweegbrengt.

Aan de hand van persoonlijke en collectieve ervaringen, dompelt de tentoonstelling The Light House het publiek onder in de wonderlijke wereld van het licht. Werken van 21 vooraanstaande hedendaagse kunstenaars worden tentoongesteld, goed voor bijna zestig jaar artistieke productie.

Het gaat om kunstenaars uit Japan, Zuid-Korea, Palestina, Marokko, de Verenigde Staten en België. Behalve werken met neonlampen, heeft elk van hen speciaal voor deze tentoonstelling ook nieuwe stukken of installaties gecreëerd.

Het tentoonstellingstraject van The Light House is opgebouwd rond vijf thema’s: hemellicht, troebel licht, kleurbeleving, ode aan de schaduw, neonlampen en gloeilampen.

The Light House wil laten zien dat cultuur zich gedraagt als licht: ze verdrijft de duisternis. De tentoonstelling wordt verlengd naar de buitenwereld. In samenwerking met zowel Belgische als buitenlandse partners uit de private en openbare sector wordt ze op symbolische wijze doorgetrokken naar andere vooraanstaande cultuurhuizen, en mogelijk ook de openbare ruimte.