Steun ons

Inspire

Tentoonstelling Kunst > ISELP

Welke andere temporaliteit kunnen kunstwerken ons bieden? De stukken die in deze tentoonstelling worden voorgesteld, resultaat van een inspiratie die enkel kunstenaars toebehoort, stellen ons in staat de tijd te waarderen die op de juiste maat voorbijgaat en de intensiteit ervan ten volle te ondervinden.

Vertrekkend bij een benadering die de genormaliseerde tijd in vraag stelt (Maarten Vanden Eynde, Edith Dekyndt) beweegt Inspire in de richting van creaties die een tragere, meer organische temporaliteit onderzoeken (Wolfgang Laib, Fabrice Samyn, Elise Peroi, Suchan Kinoshita, David Claerbout), een open temporaliteit ook (Manon de Boer), om uit te komen bij werken die evolueren naargelang de ruimte en de duur van de tentoonstelling (F&D Cartier, collectif muesli, Noémie Goldberg/Nogold) met als doel de duur te ervaren als een mogelijke resonantie van onze ervaring. Een heilzame verankering, een pauze of een bewuste vertraging, buiten de stroom, om andere onderliggende ritmes te tonen zoals het ritme dat in ieder van ons begint te lopen zodra we beginnen te ademen en dat ons bestaan ritmeert.

Op het programma staan een tentoonstelling en een reeks lezingen, performances, projecties, debatten en ontmoetingen. Ze stellen verschillende opvattingen van de tijd voor die stuk voor stuk proberen te ontkomen aan de gecontroleerde en in codes gegoten tijd om een minder rationele maar meer natuurlijke temporaliteit te bieden.

De muziek van Valérie Leclercq, Jean D.L. en Alice Hebborn evenals poëzie en meditatie worden opgenomen in dit parcours en bieden ruimte voor dialoog met de voorgestelde werken.