Gevers. Van materie tot object.

Tentoonstelling Kunst > ADAM - Brussels Design Museum
Gaande van de Taverne des Beaux-Arts (1958) tot de Quick aan de Naamsepoort (1984) via Vieux Saint-Martin (1968), heeft Christophe Gevers een gedurfde uitstraling die vandaag nog steeds actueel is. . De tentoonstelling Gevers. Van materie tot object volgt het parcours van een belangrijk figuur van het Belgische design uit de 20ste eeuw.
Aan het begin van de Golden Sixties markeert de TBA Chair, bekroond met de Signe d'Or in 1959, de intrede van Christophe Gevers in de wereld van design en interieurontwerp. Geboren in 1928, onderscheidt deze autodidactische vakman zich door het gebruik van ruwe materialen die mettertijd steeds fraaier worden. Met deze bijzondere glans, kenmerkend voor zijn werk, is hij bijna 30 jaar lang de ontwerper voor verschillende interieurs in Brussel, zowel voor publiek als particulier. Gaande van de Taverne des Beaux-Arts (1958), tot de Quick aan de Naamsepoort (1984) viatot de Vieux Saint-Martin (1968), heeft Christophe Gevers een gedurfde uitstraling die vandaag nog steeds actueel is. Als verantwoordelijke voor de opleiding "Mobilier et Agencement" aan de l’Ecole de La Cambre deelde hij er zijn expertise van 1960 tot 1993. De tentoonstelling Gevers. Van materie tot object volgt het parcours van een belangrijk figuur van het Belgische design uit de 20ste eeuw.