100 schatten uit de Brusselse musea

Een buitengewoon rariteitenkabinet.

Naar aanleiding van een bekroonde bewustmakingscampagne werden de permanente collecties van de Brusselse musea voor de allereerste keer gebundeld in een overzichtscatalogus, uitgegeven door Racine/Lannoo en met zorg geschreven door het team van de Brusselse Museumraad.

De Brusselse musea beschikken over meerdere unieke en wonderbaarlijke kunstwerken. Van de werken van Magritte, Panamarenko of Rembrandt tot de iguanodons van Bernissart, een Congolese nkisi of kostbare ratels: de permanente collecties van onze musea ontsluiten vaak onvermoede of onterecht vergeten topstukken. In 2016 lanceerden we de bewustmakingscampagne #100masters, een charmeoffensief dat het waardevolle erfgoed van niet minder dan 41 Brusselse musea in de schijnwerpers zette. Wij legden die 100 meesterwerken en hun geschiedenis vast in een boek, beschikbaar in 3 talen, dat hun luister alle eer aandoet.

Bestel het boek 100 schatten uit de Brusselse musea bij ons.