Update van covid-19 veiligheidsmaatregelen voor musea en kunstcentra vanaf 5 februari 2021

Protocol betreffende de sector musea en kunstcentra - Bijgewerkt op 05/02/2021.

Bijgewerkt op basis van de ministeriële besluiten van 28 november 2020 en 29 januari 2021 tot wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 betreffende noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Het bijgewerkte protocol vindt u hier.

Het volledige ministerieel besluit kan u hier downloaden.

Voor groepen en buitenschoolse activiteiten voor jong publiek (blz. 4 en 5 van het decreet):

- U kunt groepen van maximaal 10 personen onder de 18 jaar verwelkomen. Deze groepen mogen gelijktijdig worden ontvangen, maar mogen niet worden gemengd.

- Tijdens de krokusvakantie kunt u groepen van maximaal 25 kinderen tot 12 jaar ontvangen.

- Zij die toezicht houden zijn hierin niet inbegrepen, maar moeten de afstandsmaatregelen en het dragen van maskers respecteren.

- Voor jongeren tussen 13 en 18 jaar vinden de activiteiten buiten plaats.

Voor volwassenen (protocol blz. 2):

- Rondleidingen kunnen worden georganiseerd voor groepen van dichte contacten (bubbels). De gids moet de afstand van 1,50m met de groep respecteren. Iedereen moet een masker dragen.