5 ongewone en niet te missen zomertentoonstellingen in Brussel

Aan het broeden op een ontsnappingsplan uit saai Brussel deze zomer? Niet nodig! We leveren je het bewijs met deze 5 ongewone expo's.

Art is Comic

Jean Julien, HuskMitNavn, Mon Colonel and Spit, Brecht Evens, Joan Cornella & Brecht Vandenbroucke nemen het MIMA - Millennium Iconoclast Museum of Art over met een tentoonstelling vol zwarte humor, sociale commentaar en kleurrijke comics. Nog tot 31/12/2017.

Panorama

Van art nouveau tot modernisme: deze retrospectieve in het ADAM - Brussels Design Museum neemt je mee door 100 jaar Belgisch design. Nooit gedacht dat Belgen zoveel stijl hadden! Nog tot 31/1/2018.

Alleen & Begeleid

In welke mate kan een artistieke, psychologische en pedagogische begeleiding een katalysator zijn voor kunst voor iemand met een sociale of mentale beperking? Deze kleine maar zeer fijne tentoonstelling in het Art et Marges Museum is ook een mooie aanvulling bij de geslaagde nieuwe zomerpresentatie van de permanente museumcollectie. Nog tot 17/09/2017.

Fabulous Failures - De kunst van het toeval en de fouten omarmen

Heb je het ook gehad met de hele cultus rond perfectie die we overal in kunst, fotografie en design terugvinden? Deze tentoonstelling in de Botanique toont kunstenaars die mislukkingen en vrolijk toeval koesteren, en op die manier ingaan tegen een te opgekuiste en perfecte weergave van de werkelijkheid. Nog tot 20/08/2017.

Het Afwezige Museum

Wat zou een museum voor hedendaagse kunst moeten tonen in een multiculturele Brusselse context? Hoe kan zo'n museum relevant zijn? WIELS bedacht een antwoord met deze indrukwekkende expo, naar aanleiding van hun 10e verjaardag. Ze vulden niet alleen hun eigen museumzalen maar ook de ruimtes van de buren bij BRASS en Métropole. "Het Afwezige Museum" is een briljante esthetische coup de force die aanzet tot nadenken!

Browse our exhibitions page for more fun this summer!