Welkom op brusselsmuseums.be

De referentie voor Brusselse musea is bij deze online!

De nieuwe portaalsite voor de Brusselse musea, ontwikkeld door onze vereniging de Brusselse Museumraad, is een feit! De oude versie - hoe handig ook - had last van wat ouderdomsverschijnselen. Daarom besloten we voor jullie, charmante museumbezoekers uit Brussel, België en ver daarbuiten, een nieuw referentieplatform te ontwerpen met daarin duidelijke en levendige informatie rond alles wat er beweegt in meer dan 100 Brusselse musea. Trots stellen we dat het er goed voor staat met het Brusselse museumlandschap. Of je nu niet uitgesmurfd geraakt over de plaats van hedendaagse kunst in onze hoofdstad, een erotisch educatief verantwoord bezoeken wel kan smaken of voor een tramrit langs het Zoniënwoud opteert: het kan hier.

Kortom, de Brusselse musea bieden een diverse activiteitenkalender aan en op dit medium krijgt die de aandacht die ze verdient. Zonder blozen durven we stellen dat Brussel niet hoeft onder te doen voor Parijs en Londen als het over de schoonheid van collecties en kwaliteit van tentoonstellingen gaat, want die zijn vaak grandioos, soms kritisch en met een kleine dosis typisch Belgische zelfspot immer oprecht.

Wat valt er te beleven op www.brusselsmuseums.be?

Dé bron voor alles wat er bruist in meer dan 100 Brusselse musea en kunstencentra. Via de balk links (musea, tentoonstellingen, nieuws, museumadvisor, faq, projecten en Brussels Card) en rechts (taal, zoekopdracht, agenda, videotheek, jobs en contact) aan de zijkanten van het scherm waar je nu naar kijkt, surf je eenvoudig door deze hele website. Je bent mobiel? Wij ook! Dan bevinden de referentiebalken zich bovenaan je scherm.

In de rubriek musea ontdek je alles over de musea en instellingen die wij vertegenwoordigen. Op al je algemene, praktische en specifieke vragen antwoordt de faq

Bewaar de pagina's tentoonstellingen en agenda alvast in je favorieten opdat je altijd op de hoogte bent van alle evenementen en activiteiten in onze musea. De gloeiendhete nieuwsrubriek stilt je honger naar museumnieuwtjes. Voor aanbevelingen, van klassiekers tot iets minder bekend, raadpleeg je best de nagelnieuwe museumadvisor. Ontdek ook alles over onze projecten, zoals Museum Night Fever, de Nocturnes, het Museumplan, enzovoort, die we in samenwerking met de musea ontwikkelen.

Hou je van wat meer beweging? Grasduin dan eens door onze videotheek.

Tot slot, aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie en volg ons via Facebook, Instagram of Twitter