Red mee het getroffen erfgoed

Het zuidoosten van België kreeg midden juli te kampen met een nietsontziende watersnood. Het getroffen erfgoed heeft dringend uw hulp nodig.

Intussen is het water gezakt en moet er snel worden gehandeld om verdere schade en zelfs verlies van erfgoed te voorkomen. Tot nu tellen we al meer dan 200 getroffen gebouwen, monumenten, kerken, musea, archieven en andere collecties. Het werk om het Belgische erfgoed te redden is nog maar net begonnen. Eigenaars, beheerders en vrijwilligers doen er alles aan om deze onvervangbare gebouwen en collecties te redden. Zij hebben dringend hulp nodig.

Help nu, voor het te laat is en kostbaar erfgoed voor altijd verloren gaat! Uw gift is welkom op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 – BIC BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting, met vermelding van ***623/3661/60056***

Een gift van 100 euro, na fiscale aftrek, kost slechts 55 euro. Uw gift helpt het getroffen erfgoed.

Een initiatief van Agence wallonne du Patrimoine, Association des Archivistes francophones de Belgique, Belgisch Comité van het Blauwe Schild, Centre Interdiocésain du Patrimoine et des Arts Religieux, Commission royale des Monuments, Sites et Fouilles de la Région wallonne, FARO, ICOM Belgique/Wallonie-Bruxelles, ICOMOS België, Fédération Wallonie-Bruxelles, Kon. Vereniging der Historische Woonsteden & Tuinen van België, Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, Monumentenwacht en Musées et Société en Wallonie.