Nocturnes in de Brusselse musea: save the date

De 21e editie van de Nocturnes vindt dit jaar plaats van 21 april tot 9 juni.

Elke donderdagavond openen 5 à 10 Brusselse musea, gegroepeerd binnen dezelfde wijk, hun deuren van 17 tot 22 uur met een uniek en uiteenlopend programma dat inspeelt op de magische sfeer van een museum bij valavond.

Tentoonstellingen, originele rondleidingen, toegang tot de coulissen van de musea, artistieke ateliers en extra-muros wandelingen doorheen de verschillende Brusselse gemeenten: niet minder dan 63 musea hebben een programmatie opgesteld om de aandacht van hun bezoekers te trekken en te tonen hoe verrassend actueel ze blijven.

De Nocturnes blijven een goedkoop donderdagavonduitstapje met een speciaal tarief van €5 (standaard) of €2,50 (jonger dan 26) per museumbezoek. Daar bovenop zullen sommige musea ook gratis toegankelijk zijn.

Dit jaar nemen er drie musea voor de eerste keer deel aan de Nocturnes: het bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement met haar collectie moderne kunst, het verassende “Maison des Agents Parachutistes” en het FeliXart Museum in Drogenbos. Het Muziekinstrumentenmuseum, de Hallepoort, het Museum voor Kunst en Geschiedenis, de Ateliers van de Munt, het Parlamentarium, D'Ieterengalerij en de musea van de ULB zijn na enkele jaren afwezigheid ook terug van de partij!

Deze nieuwe editie van de Nocturnes start op donderdag 21 april met een grootse opening in Schaarbeek waar het Maison des Arts, het Museum voor Spontane Kunst, het Schaarbeeks Biermuseum en het Autrique-huis onder andere concerten, rondleidingen, workshops, straatanimatie en vanzelfsprekend ook een drankje zullen aanbieden.

Het volledige programma en de ticketverkoop zijn beschikbaar vanaf 29.03.2022 op: www.nocturnes.brussels.