Nocturnes: elke donderdagavond een andere kijk op de Brusselse musea

Het is zover, het volledige programma van de 21e editie van de Nocturnes is beschikbaar!

Zin om een kijkje te nemen achter de schermen van het Museum voor Natuurwetenschappen en hun depots met honderden specimens? Of wat dacht je van een burleske rondleiding door de collecties van het Museum van de Stad of een feministische interpretatie van de Belgische geschiedenis in het BELvue? Nood aan een rugmassage “hamman style” in de nieuwste expo van La Fonderie? Of wil je de expo van Rinus Van de Velde in BOZAR bezoeken zonder de drukte van een weekend én aan lagere inkomprijs? Wel, we hebben goed nieuws voor je…

Elke donderdagavond van 21 april tot en met 9 juni openen 5 à 10 Brusselse musea van een zelfde buurt hun deuren van 17u tot 22u en pakken uit met een bijzondere en gevarieerde programmatie, in de magische avondsetting van het museum.

Tijdens de Nocturnes kan je niet alleen op verkenning door de tijdelijke en vaste tentoonstellingen, maar ook genieten van vier specifieke activiteiten binnen de programmatie: originele rondleidingen, toegang tot de coulissen en depots van het museum, creatieve workshops en extra-muros rondleidingen doorheen de verschillende Brusselse gemeentes. Niet minder dan 63 musea halen alles uit de kast om je ogen te laten fonkelen!

De Nocturnes blijven aan het voordelig tarief van 5€ (standaardticket) of 2,50€ (-26 jaar) per museum. Sommige musea openen zelfs gratis hun deuren.

Voor de specifieke activiteiten is de toegang op reservatie, dus wacht zeker niet te lang om een blik te werpen op het programma! Wil je gewoon op je eigen tempo de expo of de collecties ontdekken, dan kan dit ook, door te reserveren of gewoon de avond zelf ter plaatse een ticket te kopen.

Afspraak op donderdag 21 april voor de grote vernissage in de musea van Schaarbeek! Intussen wensen we je veel plezier met het uitkiezen van je nocturnes.