Brussels Card Discovery: bezoek 3 Brusselse musea voor €19 en steun de sector

Brussels Museums vzw lanceert een nieuwe versie van de Brussels Card citypass voor het Belgische publiek: de Brussels Card Discovery wordt op dinsdag 23 maart 2021 gelanceerd in samenwerking met de toeristische dienst visit.brussels en wil de culturele sector een steuntje in de rug geven.

De Brussels Card Discovery is een aangepaste versie van de reeds bestaande Brussels Card en is bestemd voor Brusselaars, Vlamingen en Walen die de musea van de hoofdstad willen verkennen voor een dag, een weekend of binnen iets langere tijd. De pass laat toe om 3 musea te bezoeken, uit een keuzelijst van meer dan 40 musea, binnen een periode van 3 maand en dit tegen een zeer voordelig tarief: de 2000 eerste kaarten worden aangeboden aan 19 euro in plaats van 24 euro.

Terugkeer van het Belgische publiek

Met nog steeds zo’n 60% minder bezoekers dan normaal de eerste maanden van het jaar, onder andere door het wegvallen van groepen en buitenlandse toeristen, willen de Brusselse musea het lokale publiek aanmoedigen om hun musea te (her)ontdekken in veilige omstandigheden conform met de maatregelen:

"In tijden van crisis blijft de toegankelijkheid van culturele plekken meer dan ooit een noodzaak. We zijn van mening dat een aantrekkelijke toegangsprijs van de musea helpt om meer mensen naar de musea te brengen en hun nieuwsgierigheid op te wekken. Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar culturele uitstapjes en momenten om even aan alles te kunnen ontsnappen.”- Jérôme Bruyère, communicatieverantwoordelijke Brussels Museums.

Een initiatief om de sector te ondersteunen

De Brussels Card Discovery is een gemeenschappelijk initiatief van de vzw Brussels Museums en de Brusselse toeristische dienst visit.brussels. Het wil een ondersteuning bieden aan de culturele sector, maar het past zeker ook binnen het streven naar een zo democratisch mogelijke toegang tot onze musea. Deze missie staat op dit moment onder druk door de moeilijke financiële situatie van musea, die zwaar getroffen zijn door de crisis. Het is duidelijk dat ook het publiek de financiële gevolgen van de crisis rechtstreeks voelt in de portemonnee, terwijl de behoefte aan ontspanning en schoonheid groter is dan ooit.

Flexibel en gevarieerd aanbod

De flexibele formule van de Brussels Card Discovery, die toelaat om drie musea te bezoeken op om het even welk moment gedurende drie maanden, past ook binnen de onzekere gezondheidssituatie: een bezoek aan de drie musea dient uiteraard vooraf gereserveerd te worden, maar het tijdstip van het bezoek is vrij te kiezen en er wordt geen langdurig engagement verwacht van de kopers.

Het aanbod van de kaart is ruim en divers. Het omvat zowel must see kunstlocaties als de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België of BOZAR met de gloednieuwe tentoonstelling gewijd aan Roger Raveel, als meer intieme en verborgen parels zoals het Schaarbeeks Biermuseum of het onlangs geopende MigratieMuseum. Ook voor gezinsbubbels is er meer dan voldoende keuze met onder andere het Museum voor Natuurwetenschappen, het Belgisch Stripcentrum, het Afrikamuseum of Choco-Story Brussel.