Museum Night Fever Herrijst Op 23 Oktober

Op zaterdag 23 oktober 2021 van 19.00 tot 1.00 uur is Museum Night Fever terug voor zijn 13de editie. De Brusselse musea zetten opnieuw hun deuren open voor een nachtelijk avontuur, na een editie 2020 die op 14 maart had moeten doorgaan, maar afgeblazen werd.

Een Brusselse nacht dus, die alle spelregels herschrijft. De ereplaats is opnieuw voorbehouden voor jonge creatievelingen. Duizend jonge talenten uit uiteenlopende disciplines putten inspiratie uit de ongelofelijke collecties en tentoonstellingen die momenteel lopen en maken van de deelnemende musea hun speelterrein.

We stelden alweer een tjokvol programma voor u samen: muziek, optredens, dans, artistieke installaties, film, animatie, glitters, veel hartstocht en vooral onverwachte wendingen. In 2019 verwelkomden we maar liefst 17.000 bezoekers, waarvan 75% jonger dan dertig was.

Ook nu weer zullen, net zoals andere jaren, de hele avond gratis MIVB-shuttles tussen de verschillende deelnemende musea rijden.

Een massa-evenement organiseren in een veilige omgeving

De vzw Brussels Museums is heel blij dat ze creatie, feest en levenslust weer een plaatsje in de stad kan geven. Maar wees gerust, dit is een evenement van formaat, maar we volgen alle geldende veiligheidsmaatregelen. Als u erbij wilt zijn, heeft u voor Museum Night Fever dus een Covid Safe Ticket nodig.

Concreet betekent dat dat elke deelnemer ouder dan 12 jaar 1 geldig toegangsticket, 1 geldig Covid Safe Ticket en een identiteitsbewijs moet laten zien bij het eerste museumbezoek van de avond. Daar krijgt hij of zij dan een Museum Night Fever-armbandje.

We zijn ervan overtuigd dat cultuur en kunst ruimte moeten krijgen, in het belang van de mentale gezondheid van de mensen, om kunstenaars weer aan het werk te laten gaan en om musea voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom voorzien we een beperkt aantal snelle antigeentesten voor € 5 voor wie op 23 oktober nog geen covidcertificaat heeft. Dit kan alleen wanneer u na aankoop van een toegangskaartje uw test reserveert.

Dit jaar nemen 29 musea deel aan de editie 2021

Er zijn heel wat musea die dit jaar gehoor geven aan de lokroep van de nacht: het Museum van de Kruisboogschutters, ARGOS Centre for audiovisual arts, het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Autoworld, het museum van de Nationale Bank, het BELvue Museum, CINEMATEK, CIVA, de Boghossianstichting (Villa Empain), de GardeRobe MannekenPis, de Sint-Gorikshallen, het ING Art Center, het Huis van de Europese Geschiedenis, het Broodhuis, het MIMA, het Momuse, het Joods Museum van België, het Mode & Kant Museum en het WIELS.

Na een afwezigheid mogen we ook enkele musea opnieuw verwelkomen: het Belgisch Stripcentrum, de Botanique en het Wiertzmuseum.

Daarnaast zijn er ook enkele musea die voor het eerst deelnemen: de Koninklijke Bibliotheek van België, het Riolenmuseum, de Fondation A Stichting, het Experimentarium voor Fysica van de ULB, Geopolis – Centrum voor Fotojournalistiek en het Maison des Arts.

De 29 musea openen de deuren tussen 19.00 en 1.00 uur.

De voorverkoop begint op 28 september online, tickets zijn te verkrijgen op www.museumnightfever.be

Prijs: VVK € 13 / € 17 op de dag zelf. Shuttle en nachtbus inbegrepen.

Volledig programma online op 5 oktober.

Like het evenement op Facebook

Volg ons: @brusselsmuseums – Facebook / Instagram / Twitter

#museumnightfever #brusselsmuseums

Museum Night Fever is een initiatief van Brussels Museums.