Museum Night Fever 2018 breekt record met 17.000 bezoekers

Afgelopen zaterdag vond onze 11de editie van Museum Night Fever plaats in 27 deelnemende musea en in de straten en bussen van Brussel.

In het totaal werden de musea bijna 68.000 keer bezocht doorheen de avond en nacht, want ze bleven uitzonderlijk tot 2u open,  en er werden bijna 17.000 unieke bezoekers geteld. Dankzij de gratis pendelbussen van de MIVB konden de bezoekers zich vlot van het ene museum naar het andere verplaatsen. Ook op de bussen heerste een echte “MNF sfeer”, met performers die zorgden voor originele en onverwachte interventies.

De veelzijdige programmatie die werd bedacht en uitgewerkt door bijna 1000 jongeren, werd goed gesmaakt door het publiek. We stonden zelf ook te kijken van heel wat bijzondere projecten. Hieronder enkelen onder hen die ons verbaasden:

-  Het art & marges museum dat in teken stond van cinema met de tentoonstelling van Guy Brunet, performances van jonge artiesten van de Opera Capture Club en een blind test van Made in Belgium

-  Een twister bedacht door Il Palinsesto en een duik in de swing van New Orleans met L’amicale de la Nouvelle Orléans en de Sousa Schleb in experience.brussels

D’Ieteren Gallery, uitzonderlijk geopend voor Museum Night Fever, speelde volop de muzikale kaart met concerten van Castus, Tandem 66 en Made in Belgium temidden van auto’s van alle tijden.

-  In het Huis van de Europese Geschiedenis, nog indrukwekkender dan gewoonlijk door een enorme videomapping op de gevel, konden de bezoekers hun creativiteit botvieren en hun eigen landkaarten van een nieuw Europa in elkaar knutselen.

Alle musea kenden een zeer goede opkomst en waren tevreden met hun deelname.

De afterparty, in samenwerking met Future Sound vzw, in de zalen van Zodiak, trok eveneens heel veel volk. Ook hier was de artistieke toets niet ver met een live painting van FSTN.

En jullie hebben nog iets te goed! Museum Night Fever mag dan wel voorbij zijn maar jullie pass kan nog tot eind maart ingeruild worden tegen één gratis bezoek in één van de deelnemende musea. Check dus zeker nog eens de website voor de expo’s!