#museumathome: 6 virtuele museumbezoeken in Brussel

Coronavirus, lockdown, musea gesloten… of toch niet helemaal? Met deze 6 virtuele tours komen de musea gewoon naar je toe!

De topstukken van Breughel – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

De directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Michel Draguet, laat je kennis maken met de op één na grootste collectie Breughels ter wereld.

In het atelier van ... Sébastien Bonin – Botanique

Meer fan van hedendaagse kunst? Kunstenaar Sébastien Bonin leidt je rond door zijn recentste expo in de Botanique, waarin hij zich op verrassende manier inspireert op de kunstgeschiedenis. Zin in meer kunst of concerten, ga zeker eens kijken op bit.ly/BotaALaCarte

Paul Delvaux, de man die van treinen hield - Train World

Train World vertelt je meer over de grote passie van Delvaux voor treinen. Mysterieuze personages of mysterieuze naakte figuren in combinatie met het realisme van treinen, stations en sporen, dat kan je wel appreciëren? Hierheen! Handig om weten: wil je de werken van dichterbij zien, ga op de afbeelding staan, rechtermuisklik en “afbeelding bekijken” ;- )

De topstukken van het Museum Kunst & Geschiedenis

Via deze link krijg je vrije toegang tot de topstukkencatalogus van het Museum Kunst & Geschiedenis. Een Egyptisch dodenmasker, een Merovingische drinkhoorn, het tot de verbeelding sprekende beeldje “het gebroken oor”, onsterfelijk gemaakt door Hergé in de avonturen van Kuifje, enz. Keuze te over in deze online schatkist.

‘Today is the First Day’, de expo gewijd aan Wolfgang Tillmans bij WIELS

Humo magazine neemt ons mee door de indrukwekkende expo rond activist, fotograaf en muzikant Wolfgang Tillmans. De tour is in het Nederlands en Engels,hier is het te doen!

3D bezoeken zoals jij wil

Of wil je liever niet teveel bij het handje genomen worden? (ok slechte mop op dit moment…), dan kan je ook een heleboel musea zelf gaan exploreren dankzij 3D technologie. Ga en sta waar jij wil in het Riolenmuseum, het MIMA, het Autriquehuis of het Museum van de Nationale Bank met zijn kluizenzaal.

Wil je ons helpen om de musea ook in de toekomst zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen? Je kan ons steunen met een gift via onze website. Alle beetjes helpen, oprecht dank hiervoor!