In het hart van art nouveau in Brussel met de ART NOUVEAU PASS

Naast alle activiteiten om art nouveau in Brussel te promoten, lanceren Brussels Museums vzw en urban.brussels op 10 juni een gloednieuwe ART NOUVEAU PASS, in samenwerking met de toeristische dienst visit.brussels.

De geheimen van art nouveau binnen handbereik

Om Brussel als bakermat van art nouveau meer bekendheid te geven en de toegang tot de pareltjes ervan te vergemakkelijken, kunnen bezoekers met een all-in-one-pas drie art nouveau plaatsen naar keuze ontdekken. Je kan kiezen uit zeven prachtexemplaren van deze stroming in Brussel.

De ART NOUVEAU PASS omvat het Autriquehuis, het Cauchiehuis, het Hortamuseum, het Hôtel Solvay, het MIM - Muziekinstrumentenmuseum, het Belgisch Stripcentrum en de juwelierszaak Wolfers Frères die in het Museum voor Kunst en Geschiedenis is nagebouwd.

Het initiatief ontstond uit de wens om het erfgoed en het aanbod dat nog te weinig bekend is bij de Brusselaars, de Belgen en de buitenlandse toeristen te combineren. De ART NOUVEAU PASS wil op termijn uitbreiden met nieuwe magnifieke locaties en is bedoeld als een gemakkelijke en voordelige manier om de stad te ontdekken.

Een aanbod met 2 voordelige formules

De ART NOUVEAU PASS zal beschikbaar zijn in twee formules waarmee je 3 art nouveau locaties kan bezoeken gedurende een periode van 6 maanden vanaf de aankoopdatum. Een eerste pakket wordt aangeboden tegen het voordeeltarief van 19€ en laat je toe te kiezen tussen 6 plaatsen, met uitzondering van het Hôtel Solvay. Een tweede pakket aan 29€ omvat het Hotel Solvay en 2 bezoeken naar keuze uit de 6 andere uitzonderlijke plaatsen.

Bovendien krijg je voor elke ART NOUVEAU PASS kortingen op een rondleiding in art nouveau naar keuze door het ARAU, Atelier de Recherche et d'Action Urbaines en Brussel Babbelt. Zo weet je waar je moet zoeken om een zeldzaam juweeltje van art nouveau-architectuur in Brussel te vinden.

De ART NOUVEAU PASS is vanaf 10 juni te koop op: www.artnouveaupass.brussels