Heropening van de musea op 1 december: wat je moet weten

Het is officieel, de musea en kunstcentra van Brussel kunnen op 1 december opnieuw hun deuren openen.

OPGELET: niet elk museum is in staat op 1 december de deuren te openen, check dus zeker vooraf met het museum dat je wil bezoeken!

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen, zullen de musea veiligheidsmaatregelen toepassen die in mei al effectief zijn gebleken.

Wil je veilig een museum bezoeken? Hier alvast de veiligheidsmaatregelen uitgewerkt die de musea strikt zullen naleven in het kader van de bestrijding van COVID-19:

- Het dragen van een masker is verplicht.

- Verplichte reservatie van je bezoek (raadpleeg hiervoor de website van het specifieke museum dat je wil bezoeken).

- De sociale afstand van 1m50 moet gerespecteerd worden.

- Respect voor het bubbelprincipe.

- Het museum stelt middelen voor de noodzakelijke handhygiëne ter beschikking van de bezoekers.

Deze Brusselse musea heropenen vanaf:

01.12

02.12

03.12

04.12

05.12

08.12

10.12

11.12

12.12

15.12

19.12

Onze musea kijken er heel hard naar uit je terug te zien. Inspiratie nodig? Bekijk onze selectie van de 15 tentoonstellingen van het moment of klik op onze website door naar onze musea en tentoonstellingen.