Happy Hour(s) in 72 Brusselse musea

Brussels Museums Nocturnes programma staat nu online!

Museumliefhebbers aller landen, verheugt u! Het programma van de 19de editie van Brussels Museums Nocturnes staat online te blinken.

Elke donderdagavond van 19 september tot 5 december nodigt Brussels Museums je uit voor een cultureel aperitief in je favoriete musea: kleine toegangsprijs, alle extra’s. De mooiste tentoonstellingen, boeiende rondleidingen, originele activiteiten – van Tai Chi in een door Victor Horta ontworpen herenhuis tot een voorstelling die planten laat zingen in de Botanique –, concerten en meer.

Eerste stop: Grote Markt. Op 19 september zijn speciaal voor de openingsavond het Broodhuis, Mode- & Kantmuseum en GardeRobe MannekenPis gratis toegankelijk voor iedereen!

Die avond onthult de buurt haar verborgen kanten. Het collectief Mémoire Coloniale bespreekt de open wondes van ons koloniaal verleden. Street Art rondleidingen zetten de gebouwen in een ander licht. Kantklossers tonen hun fijnste kunsten. Het gigantisch spel Bruskwer laat je ladders beklimmen en slangen afglijden.

Brussel in de herfst is allesbehalve saai.
Welkom terug op school, iedereen!