Groot succes voor de 17e editie van de Nocturnes van de Brusselse Musea

Bedankt aan de 23.000 bezoekers die tijdens deze nocturnes een bezoekje brachten aan onze musea!

De 17e editie van de Nocturnes van de Brusselse Musea werd afgesloten op donderdag 7 december.  

Met 23.000 bezoekers was deze editie van de Nocturnes een echte voltreffer, met een sterke stijging van het aantal bezoekers ten opzichte van de vorige jaren.

In totaal openden 68 Brusselse musea hun deuren tijdens één van de nocturnes tussen 14/9 en 7/12, aan een voordelig tarief van 3€ (23 musea waren voor de gelegenheid zelfs helemaal gratis!).

Gemiddeld brachten elke donderdagavond tussen de 1.500 en 2.000 personen een bezoek aan de musea. Zeer mooie cijfers die het toenemende succes van de Nocturnes aantonen, als vaste waarde in de Brusselse culturele agenda van het najaar. 

We onthouden heel veel mooie momenten, zoals de feestelijke Vernissage in het MIMA en La Fonderie, de eerste deelname van D'Ieteren Gallery en het Huis van de Europese Geschiedenis, de nocturnes bij de tentoonstellingen "Apenstreken" in het Museum voor Natuurwetenschappen en "Robert Doisneau" in het Museum van Elsene, de uitzonderlijke opening van het Egmontpaleis, de ritjes met een tram-bar in het Trammuseum en de nocturnes in intieme setting in het Autriquehuis, het Museum van Erotiek en Mythologie of de CIVA Stichting

Bedankt dus aan alle enthousiaste bezoekers die er bij waren op deze 17e editie! Tot volgend jaar!