Exitstrategie: heropening van de Brusselse musea vanaf 18 mei

Museums are open, de musea zijn terug! Tal van Brusselse musea en kunstencentra ontvangen je opnieuw met open armen vanaf maandag 18 mei.

Om je welverdiende museumbezoek zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen, werden een reeks veiligheidsmaatregelen uitgewerkt die de musea strikt zullen naleven in het kader van de bestrijding van COVID-19. Het gaat onder andere over het vooraf reserveren van tickets via timeslots, dat ten zeerste wordt aanbevolen (online of per telefoon/mail, zie museumwebsites), het garanderen van social distancing (1 bezoeker per 10m2), het voorzien van vaste bezoekersparcours om te vermijden dat bezoekers elkaar van te dichtbij moeten kruisen of het ter beschikking stellen van sanitair materiaal zoals handgels. Er wordt aangeraden om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen om het gebruik van vestiaires zoveel mogelijk te vermijden. In deze eerste fase richten de musea zich exclusief tot individuele bezoekers of huisgenoten.

18 mei is toevallig ook Internationale Museumdag. De perfecte gelegenheid dus om je favoriete musea in de bloemetjes te zetten en je museumbezoeken te delen via de hashtag #MuseumsAreOpen op social media.

We kijken er super hard naar uit om je heel snel terug te zien. Geniet van je museumbezoekjes!

Hieronder vind je de volledige en frequent geüpdate lijst van musea die je vanaf deze week opnieuw kan bezoeken.