Deze musea draaien de volumeknop open tijdens de Brussels Electronic Marathon

Het Coudenbergpaleis, het MIMA - Millennium Iconoclast Museum of Art, ING Art Centre en BOZAR doen mee aan het driedaagse elektronisch muziekfestival!

De Brussels Electronic Marathon, het veelzijdige elektronische festival met een uitgebreide keuze aan parties, kunstinstallaties, workshops, debatten, activiteiten voor kinderen en heel veel meer fun stuff, strijkt voor het tweede jaar neer in Brussel, van 13 tot 15 oktober. Er zijn niet minder dan 30 verschillende locaties, waaronder ook vier van onze musea.

Vrijdag de dertiende kan je in het MIMA naar 'Ce soir, on danse #3', een gratis party met DJ Da CrazyCue & guests. Het feestje gaat gewoon door de volgende ochtend met 'Ambient Odyssey', rustig wakker worden op de tonen van de ambient en experimentele muziek van Ground tactics, met de installatie van HuskMitNavn's als passende achtergrond (haast je, de eerste 50 krijgen gratis ontbijtkoeken!).

Het Coudenbergpaleis pakt uit met 'SynestheticS', een expo met geluids- en visuele installaties in samenwerking met Balaise Production. Tussen 12 en 20 oktober kan je naar drie speciale events en een bezoek brengen aan een unieke expo met digitale kunst. Met als kader de fascinerende ondergrondse gewelven van dit voormalige paleis.

'Tendre est la nuit' is een reeks workshops en debatten rond nachtleven en de link naar het publieke domein (zoals mobiliteit, wetgeving, veiligheid, promotie en infrastructuur). Alles gaat door bij ING Art Centre in samenwerking met Up Conferences.

En tot slot organiseert BOZAR, als afsluiter van het 2-daagse 'Move it forward - female digital starters weekend with women in music and the arts', een vrouwen-/ queer-muziekpodium met Digital Brusselles Musical Showcase.