Brusselse musea geconfronteerd met nieuwe lockdown: volg de initiatieven online

Een tweede coronagolf verspreidt zich over heel Europa en musea en culturele instellingen sluiten opnieuw hun deuren.

Voor veel musea waarvan het voortbestaan geheel of gedeeltelijk afhankelijk is van de eigen inkomsten, heeft deze tweede sluiting een onmiddellijke impact. Onze organisatie wil haar steun betuigen aan alle externe en centrale spelers in de culturele sector - kunstenaars, gidsen en technici – die een groot deel van hun inkomsten verliezen. Naar het voorbeeld van de geplande maatregelen voor de commerciële sector, pleiten wij volop voor een adequate financiële steun aan de culturele sector.

Wil je onze musea steunen? Blijf de digitale initiatieven volgen die ze voor je creëren tijdens deze nieuwe lockdown. Virtuele bezoeken, tentoonstellingen of meesterwerken met tekst en uitleg, kinderworkshops voor thuis of zelfs concerten op afstand: genoeg om je voor te bereiden op de heropening, die hopelijk niet te lang op zich laat wachten.

Brussels Museums houdt je op de hoogte via via Instagram, Facebook and Twitter @brusselsmuseums.

Je kan ook #museumathome op Instagram en Facebook volgen, evenals je favoriete culturele plaatsen en musea:

U kunt onze non-profit organisatie ook steunen door een donatie te doen via onze website.