8 tentoonstellingen in Brussel die het winterseizoen inluiden

Mariah Carey gijzelt je playlists, je moet op enkele dagen tijd zo’n 36 keer je burgerlijke staat toelichten en de plaat “de afgelopen maanden zijn toch echt voorbijgevlógen, hé?!” blijft hangen.

Ja, het einde van het jaar is in zicht. Gelukkig maakten wij een lijstje van de meest ontspannende tentoonstellingen van dit moment.

Antarctica - Museum voor Natuurwetenschappen

Winterjas aan en richting Antarctica! De prachtige beelden van de maker van The Emperor’s March toont je de ongelooflijke en kwetsbare biodiversiteit op het witte continent, zowel op het land als onder het water.

Glühwein Tram - Trammuseum

Chocolade, zang en glühwein in een met lichtjes versierde vintage tram. Alle kerstvakjes zijn afgevinkt. Wacht niet te lang om je zitje op de glühweintram van het Trammuseum te reserveren!

Bruegel in Black & White - KBR

Een tentoonstelling die inzoomt op de mooiste details van Bruegels originele prenten, van sneeuwlandschappen tot personnages met veel karakter.

Superheroes never die. Comics & Jewish Memories - Joods Museum van België

De magie van de feestdagen is sympa, maar geef ons maar een stevige dosis superkrachten. Het Joods Museum onderzoekt waar onze favoriete superhelden vandaan komen.

Hoe worden superhelden geboren? De tentoonstelling “Superheroes Never Die. Comics and Jewish Memories” die meer dan 200 werken verzamelt, vertelt hoe Amerikaanse strips vanaf het begin tot nu verweven zijn met onze tumultueuze geschiedenis.

Kindermuseum

Een sprookjesachtig kerstfeest voor de kinderen? Zoek niet verder, dit museum in het Jadothuis is een paleis waarin ze overal mogen spelen, alles mogen aanraken, kunnen deelnemen aan talrijke activiteiten of luisteren naar een van de spannende verhalen. Een grote aanrader.

Paul Delvaux, de man die van treinen hield - Train World

Kerst vieren in de decadentste wagon van de Trans-Siberische express? Wij hebben een waardig alternatief.

Paul Delvauxs liefde voor treinen spat van zijn schilderijen. Niet te verwonderen dus dat ze de perfecte omgeving hebben gevonden in de unieke scenografie van Train World!

Pico Bogue en zijn familie - Belgisch Stripcentrum

Met de familie! Een klassieker binnen de stripboekwereld die sinds 2008 de dagelijkse realiteit van een broertje en zusje volgt. Met een goeie filosofie, in de stijl van Calvin & Hobbes of Le Petit Nicolas.

Punk Graphics. Too fast to live, too young to die

Een beetje punk in het nieuwe jaar kan nooit kwaad! ADAM Brussels Design Museum kamt doorheen de punk graphics van de jaren 70 en 80 en toont een New-Yorkse privécollectie verrijkt met archiefbeelden en -video’s, maar ook kleding en beeldende kunst.

Nog altijd niet verzadigd? Raadpleeg de volledige kalender aan tentoonstellingen en activiteiten van meer dan 100 Brusselse musea.