5 tentoonstellingen in Brussel om naar uit te kijken in 2018!

Even een ontsnappingsroute nodig uit de dagelijkse was en plas? Dan hebben wij deze 5 heerlijke tentoonstellingen voor je klaarliggen, onze keuze uit een mooie 2018 long-list.

• Fernand Léger, Schoonheid alom

BOZAR wijdt een retrospectieve aan deze gigant van de 20e eeuw, één van de bekendste moderne kunstenaars, die sterk werd geïnspireerd door architectuur en nieuwe vormen van visuele communicatie. Geloof ons, schoonheid alom!

• Panorama van de Chinese strip

'Meneer Wang, de eerste Chinese stripheld zag het daglicht in 1929, hetzelfde jaar als Kuifje'. En dit kan tellen als referentie, want met deze nieuwe expo vertelt het Belgisch Stripcentrum misschien wel één van de boeiendste verhalen van het seizoen!

• Sporencollectors + Opstandige stemmingen

Een dubbelexpo in de riolen van Brussel (er zijn er meer dan 350 km van...), wat spreekt meer tot de verbeelding dan graffiti in openbare toiletten & underground straatartiesten? Het antwoord: jij die deel uitmaakt van deze expo in het Riolenmuseum. Fotografeer je eigen lokale toiletten en urinoirs!

• Eyes Wild Open

Eyes Wild Open, de nieuwste expo van de Botanique, gaat op zoek naar fotografie die intuïtief is, soms abrupt en grensoverschrijdend, via het werk van verschillende generaties bekende fotografen.

• Sophie Podolski

In een zeer korte creatieve periode (de Belgische kunstenares benam zich van het leven op de leeftijd van 21 jaar), liet Sophie Podolski (1953-1974) een opmerkelijk grafisch oeuvre na, getekend door seksuele bevrijding, anti-psychiatrie en jeugddesillusie. Dit werk wordt voor het eerst tentoongesteld in WIELS, met als vertrekpunt haar boek uit 1972 Le pays où tout est permis (Het land waar alles is toegestaan).