22 musea gratis toegankelijk voor alle studenten van het hoger onderwijs tijdens de paasvakantie

'Free Museums for Students': visit 22 museums free of charge from April 3 to April 18.

Tijdens de krokusvakantie in februari werd er in 7 Brusselse musea een gratis actie voor studenten op touw gezet. Dit om een antwoord te bieden op het isolement waarmee jongeren vandaag geconfronteerd worden, door hun de mogelijkheid te geven om van de rijke collecties en tentoonstellingen in de musea van de Stad te genieten zonder ook maar één euro te moeten uitgeven.

Wegens het grote succes zal deze actie tijdens de paasvakantie twee weken lang worden herhaald. Ditmaal met nog 15 extra musea die zich bij dit initiatief hebben aangesloten. In totaal zullen 22 musea van 3 tot 18 april gratis toegankelijk zijn voor studenten.

Hier is de lijst van deelnemende musea:

Een initiatief van Delphine Houba, Schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen & de Stad Brussel.