2017 is het jaar van René Magritte

Op 15 augustus 1967, intussen 50 jaar geleden, overleed de surrealistische kunstenaar René Magritte. Brussel herdenkt de man met de hoed die nooit vergeten is.  

In 2017 is het 50 jaar geleden dat René Magritte overleden is. Brussel, jarenlang 's mans thuishaven, herdenkt de surrealist door verschillende exposities en activiteiten. De Brusselse trots groeide uit tot een icoon van de 20ste-eeuwse surrealistische kunststroming. Een greep uit het aanbod.

Het Magritte Museum herdenkt de Jettenaar met "Magritte is alive", waarin de invloed van de surrealist op hedendaagse kunstwerken wordt belicht. In een andere tentoonstelling onderzoekt het museum de band die Magritte had met kunstcriticus Marcel Lecomte.

Uiteraard worden er ook in het René Magritte Museum in Jette het hele jaar lang activiteiten georganiseerd. Elke eerste zondag van de maand organiseert het museum een gratis activiteit zoals een lezing, rondleiding of spel. Hierover vind je meer op de Facebookpagina van het museum, maar ook op de Facebookpagina René Jette '17. En dat wij Belgen bourgondische types zijn, hebben ze goed begrepen. De Brusselse brouwerij En Stoemelings maakte een tripel bier genoemd naar Georgette, Magritte's wederhelft. De schilder zelf krijgt dan weer een rode biowijn uit het zuiden van Frankrijk naar zich genoemd. 

Het Atomium, een andere Brusselse trekpleister, "meets Magritte" in enkele tijdelijke tentoonstellingsbollen. "Atomium meets Magritte" stelt enkele unieke werken tentoon op een unieke locatie. 

Uiteraard houden wij je ook op de hoogte van alles wat er nog beweegt rond de iconische surrealist met de hoed.