10 tentoonstellingen die je moet zien tijdens de zomer van 2022

Met de ongewoon veel warme en zonnige dagen, deze zomer lijkt wel op een goeie, niet? Geniet nu van de zomermaanden nog méér dankzij onze zorgvuldig geselecteerde tentoonstellingen, speciaal voor jou!

Portrait of a Lady – Boghossian Stichting

24.03.2022 > 04.09.2022

De plaats van vrouwen in verschillende culturen en beschavingen, van het westen tot het oosten: dat was het uitgangspunt van de Boghossianstichting voor deze tentoonstelling. Aan de hand van een reeks kunstwerken krijg je te zien hoe vrouwen afgebeeld werden van de prehistorie tot vandaag. Loop mee in de voetsporen van bijzondere kunstenaressen en vrouwen en ervaar hoe er doorheen de eeuwen naar hen is gekeken.

Chronicles From a Near Future - iMAL

24.06.2022 > 25.09.2022

Hoe ziet de levende wereld er vandaag uit en welke vormen van biodiversiteit kunnen we in de nabije of verre toekomst verwachten? Deze tentoonstelling nodigt je uit om na te denken over het toekomstige leven aan de hand van bosgeluiden, levensvormen met vreemde anatomieën en raadselachtige functies.

Charlotte Perriand. Hoe willen we leven? Politiek van de fotomontage. - Design Museum Brussels

01.04.2022 – 28.08.2022

De Franse architecte, ontwerpster en fotografe Charlotte Perriand heeft haar leven gewijd aan het verbeteren van de levensomstandigheden van zoveel mogelijk mensen. In de jaren 1930 maakte ze enorme fotomontages om de ongezonde stedenbouw aan de kaak te stellen en te laten zien hoe het volgens haar beter kon. Deze tentoonstelling laat ons zien hoe zij naar de wereld keek. We duiken in haar manier van werken en in haar ongelofelijke collectie foto’s en archiefbeelden, die tot monumentale fotomontages zijn herwerkt.

Kidorama. 200 jaar kindermode. – Mode & Kant Museum

08.07.2022 > 03.05.2023

Sinds de jaren 1820 tot vandaag, heeft de kindermode veel ontwikkeling gezien. Aan de hand van zowel chronologisch als thematisch opbouw, de tentoonstelling werpt vragen op over genderconstructie, uniseksmode, ‘mini-me’-stijl and ook groeiende populariteit van luxekleding voor kinderen. Aangeraden voor zowel volwassenen als kinderen ;-)

Strips uit het Louvre – Belgisch Stripcentrum

25.02.2022 > 11.09.2022

Ontmoet Mona en haar andere Louvre-vrienden nu in het Belgisch Stripcentrum. Via de werken van 20 bekende striptekenaars kan je het Parijse museum – de iconische zalen en kunstwerken hiervan - beleven in de vorm van Frans-Belgische strips of manga.

Invader Rubikcubist – MIMA

24.06.2022 > 08.01.2023

Ja, Brussel werd in het verleden al een paar keer ‘invaded’ geweest door de 8-bit-achtige sculpturen op onze straathoeken. Maar nu zijn we echter invaded door de solotentoonstelling van de Franse kunstenaar, Invader, zelf! Ontdek zijn werken van de afgelopen 20 jaar met het beroemde thema 'Rubikcubism' nu op MIMA.

Royals & Trains - Train World

10.05.2022 – 22.01.2023

Beleef de schoonheid van het reizen in koninklijke treinen aan de hand van exclusieve foto's, objecten, historische documenten en de vijf koninklijke rijtuigen in al hun glorie! Vergeet je eersteklas ticket, want deze expo geeft je een ‘royal’-klas ticket.

(Un)Common Values. Two corporate collections of contemporary art. – Nationale Bank van België

21.03.2022 > 18.09.2022

Stap binnen in de lokettenzaal van de Nationale Bank van België en reflecteer de veranderingen in onze maatschappij aan de hand van 2 corporate-collecties van hedendaagse kunst. In samenwerking met Banco de España brengen de 2 banken 43 hedendaagse kunstwerken samen om een dialoog over de intrinsieke waarde van kunst op gang te brengen. Gratis toegang.

Magical Theatres – Hallepoort

01.12.2021 > 04.12.2022

Het papiertheater, of miniatuurtheater of tafeltheater was ooit een bron van plezier voor jong en oud. De tentoonstelling “Magical Theatres" brengt de magische wereld van dit speelgoed, samen met hun kleurrijke decors en kleine papieren acteurs weer tot leven. De Hallepoort opent de deuren naar een wereld vol verhalen, van Shakespeare-stukken tot de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Unfolding Landscapes – Museum Kunst en Geschiedenis

20.07.2022 > 18.09.2022

Ontdek deze tentoonstelling van 42 Oekraïense kunstenaars die oorspronkelijk tentoongesteld werden in KunstCentret Silkeborg (Denemarken), nu in Brussel. Na de oorspronkelijke tentoonstelling zouden de werken worden teruggestuurd naar hun eigenaars, die nu echter zich scuilen, of op de vlucht zijn of in de oorlog vechten. Gratis toegang.

That’s all, folks! Was 10 misschien net genoeg voor jou en wil je 20 of 30 tentoonstellingen zien? Bekijk hier dan onze uitgebreide tentoonstellingskalender.