10 verdraaid goede redenen om Brussel te bezoeken

Je weet het misschien nog niet maar Brussel is een superveelzijdige stad...

Musea in werkelijk alle vormen en maten, een toparchitectuur, shopping, lekkere eetadresjes, strips, street art, een bruisend nachtleven en wijken waar je de echte polsslag van Brussel voelt (jawel, Brussel is meer dan de 5 straten rond de Grote Markt!). En het goede nieuws is: met je Brussels Card mag je overal van proeven, de keuze is aan jou, off you go!

1. Ah Brussel, zijn klassieken...

Zoals het Belgisch Stripmuseum (strips!), het Muziekinstrumentenmuseum (Sax!), het Magritte Museum (Magritte!), het Atomium (de 9 bollen!), het Museum van de Stad Brussel (Manneken Pis!)… Er is natuurlijk niets mis met het appreciëren van enkele blockbusters. 

2. ...Zijn onverwachte parels

Wanneer je Brussel ontdekt, is het altijd goed om een beetje buiten de box te denken: de voormalige bronsgieterij La Fonderie, het verrassende Erasmushuis (een terugkeer in de tijd en zen sfeer!), het onovertroffen Autriquehuis, of het art & marges museum, met outsiderkunst waar zelfs René Magritte dol op zou zijn om vandaag door te wandelen. 

3. 3x Magritte

Naast Manneken Pis, is Magritte dé guy from Brussels. Surrealisme troef in het Magritte Museum (waar je alle beroemde werken vindt), het René Magritte Huis in Jette (zijn woonplaats en atelier) en het Goudblommeke in Papier (de Brusselse bruine kroeg waar hij al eens een pint durfde te nemen). En werkelijk, met je Brussels Card, heb je een gratis toegang en krijg je zelfs een korting op je pintje.

4. Zeer lokale lekkernijen

Serieus, bier en chocolade, zijn de twee lekkerste exportproducten van Brussel. Als jij nu eens op een verantwoorde en culturele wijze aan je zonde zou toegeven in Choco-Story, het Belgian Chocolate Village, het Museum van de Belgische Brouwers en tijdens de Beer and Chocolate tour? Of gewoon direct de real stuff degusteren in één van de winkeltjes of cafeetjes uit het Brussels Card aanbod.

5. Ondergewaardeerde meesterwerken

Brussel met zijn uitgebreide museumaanbod stelt talrijke meesterwerken tentoon waarvan vele zich niet bewust zijn van het bestaan ervan! Parijs heeft de Mona Lisa, maar Brussel heeft dino’s, Rubens, Breughels, Magrittes, Smurfen, Kuifjes en art nouveau… 

6. Niet te negeren architecturale parels

Heb je al horen praten over de Middeleeuwse Hallepoort of van de decadente en verfijnde Villa Empain? Overdosis schoonheid op het programma. 

7. Een stad die smeekt om te worden ontcijferd

En als we jou nu de zeldzame kans bieden om eindelijk te begrijpen hoe ons kleine landje in elkaar zit en dagelijks functioneert? Oordeel zelf na een tour in het Belvue Museum en experience.brussels. Hier leer je alles over dit vreemde land met drie talen en 6 regeringen. Of zijn het er zeven?

8. Brussel, zo hip als Berlijn

Geef toe: ondanks zijn complexiteit is Brussel toch één van de coolste steden van Europa, met een bruisend nachtleven, cafés en street art waar ze ons zelf in Berlijn om benijden! En dus, je Brussels card geeft je toegang tot de hotste plaatsen van het moment: het MIMA museum, de hiphopexpo “YO” in BOZAR, actuele kunst in WIELS of Fuse, één van de beste Electro clubs ter wereld. 

9. Genaakbaar Brussel

Het lijkt een wankele economische logica, maar in het geval van de Brussels Card klopt het: hoe meer je bezoekt, hoe meer je uitspaart! Met een Brussels Card voor 24 uur spaar je al makkelijk 11€ uit, op 48 uur tot 29€ en op 72 uur tot 47€! Deze bedragen zijn gebaseerd op “normaal” bezoekersgedrag, museumdorstige dagtrippers kunnen nóg betere zaakjes doen!

10. Geen kopzorgen over vervoer

In het geval van een citytrip kan je verplaatsen vaak gecompliceerd worden. Natuurlijk kan je opteren om te stappen – doenbaar als je enkel in het centrum wil blijven- maar we hebben ook een “Brussels Card + MIVB” ontwikkeld die toelaat gratis de bus, tram en metro te gebruiken. Je spaart ook de 5€ uit die je anders dient te betalen voor het aanmaken van je vervoersticket! Wens je de stad rustig te doorkruisen en tegelijkertijd te genieten van een panoramisch uitzicht in een bus met een open dak, kies dan voor de “Brussels Card + Hop on Hop off”.

En dus, jij wil Brussel deze zomer bezoeken, niet waar? 

In elk geval, profiteer er maximaal van en mis geen enkele informatie en complete lijst van musea en attracties die inbegrepen zijn in de Brussels Card (getest en goedgekeurd). We wensen je een heel fijne zomer in Brussel!