10 niet te missen zomerexpo’s met de Brussels Card summer deal

Het is zomer en aangezien Brussel voor velen dé toeristische attractie van de zomer wordt, zijn we hier weer met een huisgemaakt tentoonstellingslijstje!

Visit.brussels en Brussels Museums (dat zijn wij) lanceerden ter ondersteuning van de museumsector de nieuwe Brussels Card “Summer Deal”: voor € 20 krijg je 48 uur lang kortingen en toegang tot niet minder dan 44 Brusselse musea. Genieten!

Antarctica - Museum voor Natuurwetenschappen

17-10-2019 > 30-08-2020

Verkoeling verzekerd: richting Antarctica! De prachtige beelden van de maker van The Emperor’s March toont je de ongelooflijke en kwetsbare biodiversiteit op het witte continent, zowel op het land als onder het water.

Punk Graphics. Too fast to live, too young to die

20-11-2019 > 30-08-2020

Mis je de festivals? ADAM Brussels Design Museum kamt doorheen de punk graphics van de jaren 70 en 80 en toont een New-Yorkse privécollectie verrijkt met archiefbeelden en -video’s, maar ook kleding en beeldende kunst.

Museum voor Abstracte Kunst

Het allereerste Museum voor Abstracte Kunst in België opende eind vorig jaar zijn deuren. In de buurt van het René Magritte Museum in Jette (waar de beroemdste Belgische surrealist een deel van zijn leven doorbracht) bevindt zich een ongelooflijke collectie: Pierre Alechinsky, Pol Bury, Marthe Donas, Victor Servranckx, … Je vindt ze samen met vele anderen terug in 220 werken verdeeld over 3 niveaus.

Keith Haring - BOZAR

06-12-2019 > 21-07-2020

Deze zomer is queer en vol engagement. Keith Harings werk herken je vanop kilometers afstand. Met invloeden van ruimtevaart tot hiphop en videospelletjes, brengt zijn werk zonder verpinken alle tijdsgeesten samen

Belgian Chocolate Village

Art Deco, zoetekauwsparadijs en tropische serre. Belgian Chocolate Village is het allemaal. De historische site waar vroeger de “Biscuiteries Chocolateries Victoria” huisde, is een altaar voor chocoladefans die hun verslaving nog die extra boost willen geven.

ZOO - MIMA

31-01-2020 > 30-08-2020

Een kleurrijke zomer! De antropomorfe popfiguren van 11 internationale kunstenaars tonen ons hoe beestachtig de samenleving kan zijn. MIMA kan ons nog wat popcultuur over de mensheid bijbrengen!

Heropening Magritte Museum

Blauwe hemel of mysterieuze sterrenhemel, Magritte weet beiden te combineren. Zijn poëtische wereld is opnieuw betreedbaar dankzij de heropening op 1 juli! 100% te herontdekken samen met de schatten van het Old Masters Museum.

Mappa Mundi - Boghossian Stichting - Villa Empain

05-03-2020> 04-10-2020

Voyage Voyage. Kaarten op tafel! De Boghossian Stichting maakte een selectie van hedendaagse werken die het beeld van onze planeet door middel van kunst interpreteren.

Choco-Story Brussels

Choco-Story Brussels verhuisde niet zo lang geleden. Het resultaat? Een upgrade naar 1800 m2 gewijd aan chocolade en cacao, interactief en speels uitgelegd. Perfect voor een uitje met de familie. Kers op de taart? Een meester-chocolatier die pralines bereidt om je bezoek in alle zoetheid af te sluiten.

AfricaMuseum

Nu België eindelijk wakker begint te schieten en haar koloniaal verleden in de ogen durft kijken en contextualiseert, lijkt een bezoek aan het AfricaMuseum een must om bij te leren over onze geschiedenis en hoe deze onze huidige samenleving blijft definiëren.

Bollie en Billie, zestig jaar alledaags geluk – Belgische Stripcentrum

Ticket naar onze jeugd met deze tentoonstelling gewijd aan het zachtste en grappigste duo in de stripwereld. Bollie & Billie brengen ons al 60 jaar aan het lachen sinds ze in 1959 voor de eerste keer in het Robbedoesmagazine verschenen!

Brel zanger/Brel auteur - Brelstichting

Je suis un soir d’été. Ok Brel, wij ook, maar zin om hier wat meer uitleg bij te geven? Op een steenworp van de Grote Markt bevindt zich de Brelstichting. Je vindt er alles wat je altijd al wou weten over ons nationaal icoon en talent dankzij de ruimtes Brel Chanteur en Brel Auteur.

Voilà, een mooi begin! Zin om meer te weten over de 44 musea en kortingen van het zomeraanbod van de Brussels Card? Rep je naar www.brusselscard.be

Uitzonderlijk aanbod Brussels Card Summer Deal enkel geldig van 1 juli tem 31 augustus 2020