10 expo's in Brussel om te bezoeken in mei

Knuffels in Bozar, protest in MIMA, Reuzen in Coudenberg. We geven je de beste tips om te doen in Brussel deze komende maand.

Duid deze 10 top expo's aan in jullie agenda!

1. Hortamotieven

Aan het eind van de 19de eeuw wilden Art Nouveau architecten een homogene esthetiek ontwikkelen. De expo in het Autrique Huis onderzoekt hun oog voor detail in de interieurdecoratie en meer specifiek in stoffen en behangpapier van Brusselse interieurs.

18-04-2018 > 27-01-2019

2. Get up, stand up!

Wat was de stem van mensen voor Twitter? De protestposter! Met Get up, stand up', verzamelt MIMA meer dan 450 posters & objecten die het populaire activisme van 1968 tot 1973 toont.

09-05-2018 > 30-09-2018

3. Charlemagne Palestine

Meer dan 3 maanden lang zullen totemgoden en andere pluizige schepsels, die uit een magisch universum komen en gecreëerd werden door de in New York geboren muzikant en visuele kunstenaar Charlemagne Palestine, de door Victor Horta ontworpen ruimtes in Bozar bewonen. Verwonderlijk!

4. Reuzen !

Coudenberg brengt een tentoonstelling over indrukwekkende, legendarische personages waar men sinds mensenheugenis over fantaseert. Een ideaal excuus om rond te dolen binnen de restanten van het Coudenbergpaleis, de vroegere residentie van keizer Karel V in Brussel.

5. Podium 58

Gla-mou-reus! Het ADAM- Brussels Design Museum stelt 'Podium 58' voor, in samenwerking met het Mode & Kant Museum, een expo die de stijl van het iconische Expo 58 viert!

6. Belle Epoque Affiches

Voor het eerst zichtbaar voor het publiek, de collectie van het Museum van de Stad Brussel van affiches uit de Belle Epoque. Deze expo gaat zeker leiden naar 'affichomanie' zoals in 1885.

7. Unexchangeable

Deze expo van WIELS verzamelt 73 kunstwerken van unieke Belgische private collecties uit 1989, een keerpunt in de geschiedenis die artiesten verschillende richtingen doet uitslaan.

8. Sporencollector

De Brusselse kunstenaar PAROLE, die zijn sporen verdient in de wereld van graffiti, palmt de rioolcollector van de Bergensesteenweg in. Het kunstwerk in het Riolenmuseum gaat niet statisch zijn door de natuurlijke verandering van het wassende (afval)water dat de muurtekening van de kunstenaar doorheen de tijd zal laten evolueren.

9. Melancholia

Boghossian Foundation wijdt een meesterlijke expo aan melancholie in Villa Empain. 70 werken van moderne en hedendaagse kunstenaars buigen zich over onze existentiële zorgen.

10. Still Life

Deze expo in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België van de Japanse fotograaf Hiroshi Sugimoto gaat in interactie met klassieke kunstwerken gecombineerd met Westerse kunst en Oosterse mystiek.