Deze musea zijn gratis tijdens de eerste woensdag van de maand in Brussel

Dit is de lijst van musea die gratis zijn elke eerste woensdag van de maand in Brussel.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, een prestigieuze collectie van 20.000 kunstwerken.De musea OldMasters, Magritte, Fin-de-Siècle, Modern (selectie) en de atelierhuizen van Wiertz en Meunier vertegenwoordigen een uniek cultureel erfgoed.

Gratis elke eerste woensdag van de maand van 13u tot 17u (permanente tentoonstellingen).

Boghossian Stichting - Villa Empain

Boghossian Stichting, Villa Empain, een echte parel van het Brusselse erfgoed in art-decoarchitectuur, is nu een centrum geworden voor kunst en dialoog tussen Oosterse en Westerse culturen.

Gratis elke eerste woensdag van de maand van 11u tot 18u.

Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Van het middeleeuws harnas tot de F-16 straaljager: Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis stelt 12 eeuwen militaire geschiedenis voor aan de hand van uniformen, wapens en zware machinerie.

Gratis elke eerste woensdag van de maand van 13u tot 17u.

Belvue Museum

Aan de hand van 7 spannende thema's wordt België en haar rijke geschiedenis uit de doeken gedaan in het Belvue Museum, met daarin aandacht voor Belgische topcreaties en Bekende Belgen.

Gratis elke eerste woensdag van de maand vanaf 14u.