Deze musea zijn gratis tijdens de eerste woensdag van de maand in Brussel

Dit is de lijst van musea die gratis zijn elke eerste woensdag van de maand in Brussel.

Argos, Centre for Art and Media

Argos is landelijk het leidend instituut voor de kunstenaarsfilm en -video.

Gratis elke eerste woensdag van de maand van 11u tot 21u.

Hallepoort

Hallepoort is zonder twijfel een feeëriek monument. Met meer dan 600 jaar op de teller vormt het een opmerkelijke getuigenis van het middeleeuws verleden van de stad Brussel.

Gratis elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u.

MIM - Muziekinstrumentenmuseum

De collectie van het MIM- Muziekinstrumentenmuseum stellen meer dan 1100 historische en moderne muziekinstrumenten tentoon. Eén van 's werelds grootste en meest buitengewone collecties van muziekinstrumenten van alle tijden en alle plaatsen.

Gratis elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u.

Museum voor Natuurwetenschappen - Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

Het Museum voor Natuurwetenschappen belooft een geweldig bezoek! Een natuurlijke must-see voor kinderen en volwassenen.

Kunst & Geschiedenis Museum

Ontdek in het Museum Kunst & Geschiedenis een weelde aan kunstvoorwerpen vanaf de prehistorie, de Oudheid, de Europese decoratieve kunsten en de vaste collectie van niet-Europese kunst.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, een prestigieuze collectie van 20.000 kunstwerken.De musea OldMasters, Magritte, Fin-de-Siècle, Modern (selectie) en de atelierhuizen van Wiertz en Meuniervertegenwoordigen een uniek cultureel erfgoed.

Boghossian Stichting - Villa Empain

Boghossian Stichting, Villa Empain, een echte parel van het Brusselse erfgoed in art-decoarchitectuur, is nu een centrum geworden voor kunst en dialoog tussen Oosterse en Westerse culturen.

Gratis elke eerste woensdag van de maand van 11u tot 18u.

Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Van het middeleeuws harnas tot de F-16 straaljager: het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis stelt 12 eeuwen militaire geschiedenis voor aan de hand van uniformen, wapens en zware machinerie.

Belvue Museum

Aan de hand van 7 spannende thema's wordt België en haar rijke geschiedenis uit de doeken gedaan in het Belvue Museum, met daarin aandacht voor Belgische topcreaties en Bekende Belgen.

Gratis elke eerste woensdag van de maand vanaf 14u.

WIELS

WIELS is een van de meest toonaangevende instellingen voor hedendaagse kunst in Europa.

Gratis elke eerste woensdag van de maand van 11u - 21u.