Deze musea zijn gratis elke eerste zondag van de maand

Dit is de lijst van musea die gratis zijn tijdens de eerste zondag van de maand in Brussel.

GardeRobe MannekenPis

Manneken Pis zijn garderobe telt vandaag ongeveer 1000 kostuums. Bekijk ongeveer 100 kostuums en ga door zijn interactieve database voor de overige kostuums.

Erasmushuis

Dit gotisch huis (1450-1515) herbergt naast een verzameling schilderijen van o.a. Holbein, Bosch en Metsys, ook een rijkgevulde bibliotheek en een Filosofische Tuin.

Brussels Museum van de Molen en de Voeding

In deze voormalige windmolen worden tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd rond voeding. Mmm.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 13u tot 17u30.

Het Museum van de Weerstand

Het Museum van de Weerstand noemt zichzelf het centrum voor nationale herinnering en draagt een vredesboodschap uit om te vermijden dat enkele van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis zich opnieuw zouden voordoen.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 13u tot 16u.

Het Belgisch Museum van de Vrijmetselarij

Historisch en thematisch overzicht van de vrijmetselarij in Europa.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 12u tot 16u.

Mode & Kant Museum

Met behulp van een collectie zeldzame en belangrijke stukken vertelt dit museum aan de hand van thematische exposities de geschiedenis van de kleding.

Maurice Béjart Huis

Bijna 30 jaar lang woonde Maurice Béjart, een van de voornaamste Franse choreografen, in dit pand waar hij zijn sporen en een rijkdom aan documenten naliet.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 14u tot 18u.

Museum voor Spontane Kunst

Volgens een rotatiesysteem worden 200 doeken tentoongesteld in het museum, gaande van volkse en traditionele kunst tot naïeve en outsiderskunst.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 13u tot 17u.

ULB - Geneeskundemuseum

Medische instrumenten, archeologische objecten, schilderijen en anatomische modellen schetsen de geschiedenis van de geneeskunde van de Oudheid tot de 20e eeuw.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 13u tot 16u.

Joods Museum van België

Kunst en geschiedenis van het jodendom en de joden in België.

Begijnhof van Anderlecht

De authentieke gebouwen van het begijnhof, gelegen rond een charmant binnenplein, herbergen een museum van volkskunst en lokale geschiedenis.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 10u tot 12u en van 14u tot 17u.

Experience.Brussels

Een ludieke en informatieve tentoonstelling over het Brussels Gewest.

Art & marges museum

art et marges musée museum, een museum voor outsiderkunst, stelt de kunst en haar grenzen in vraag.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 11u tot 18u.

René Magritte Museum

Huis waar René Magritte (1898-1967) van 1930 tot 1954 zijn leven spendeerde, waarin het echte levenskader van de schilder, gouaches, tekeningen en schilderijen, alsook honderden persoonlijke documenten, foto's en brieven worden getoond.

Gratis elke eerste zondag van de maand met reservatie via de Facebook-link van 10u tot 18u.

La Fonderie - Brussels Museum voor Arbeid en Industrie

La Fonderie: een kijk op de geschiedenis van het sociale, industriële en economische leven in het Brusselse Gewest aan de hand van de documenten & de collectie van het museum.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 14u tot 17u.

Kunstcentrum van het Rood-Klooster

In een oude priorij aan de rand van het Zoniënwoud bevindt zich een kunstencentrum dat het raakvlak tussen schrift en beeld verkent, met tentoonstellingen van Belgische en internationale kunstenaars.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 14u tot 18u.

Museum van de Stad Brussel

Het Museum van de Stad Brussel ligt in het historisch hart van de stad, op de Grote Markt, en is gewijd aan de geschiedenis van onze hoofdstad. Het origineel beeldje van Manneken Pis wordt hier bewaard.

Bibliotheca Wittockiana

Een collectie boekbanden van de 16de tot de 21ste eeuw, maar ook tijdelijke tentoonstellingen rond boeken en boekbinden.

Autriquehuis

Als eerste markante gebouw van Victor Horta is het Autriquehuis een belangrijke schakel in het bouwkundig erfgoed van Brussel.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 12u tot 18u.

Het Gemeentelijk Museum Pieter Cnops

Geschiedenis en folklore van de gemeente Evere.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 13u tot 17u.

MOMUSE - Gemeentelijk Museum Sint-Jans-Molenbeek

Het museum van de geschiedenis van Molenbeek is een plek voor uitwisseling en dialoog, een open wereld voor ontmoeting en alvast gericht naar morgen.

Gratis elke eerste zondag van de maand van 13u tot 18u.