Brussels Museums

Wie zijn we?

Brussels Museums is een onafhankelijke vzw die meer dan 100 musea in Brussel verenigt. Onze organisatie wil het imago van de Brusselse musea verbeteren en ze voor iedereen toegankelijk maken en houden.

Om de musea van de stad te democratiseren, organiseren we tal van initiatieven: Museum Night Fever, Brussels Museums Nocturnes, de stadspas Brussels Card, de up-to-date portaalsite brusselsmuseums.be en het museumplan.

Brussels Museums houdt voor de musea ook de vinger aan de pols. Ons doel zijn open musea, die de diversiteit van onze samenleving oprecht weerspiegelen.

Onze werking

De Algemene Vergadering, waarin elk museum een stem heeft, beslist jaarlijks welke projecten prioriteit krijgen. De Raad van Bestuur controleert de uitvoering van deze projecten. Een team van een 8-tal personen legt zich toe op de concrete verwezenlijking van deze taken.

Brussels Museums is een meertalige, onafhankelijke vzw die financieel gesteund wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse en Franse Gemeenschapscommissie, de Vlaamse Overheid, de Franse Gemeenschap, de Stad Brussel, de Nationale Bank van België en door de bijdragen van de leden.

De raad van bestuur

Yamina El Atlassi (BOZAR)
voorzitster

Jean-François Leconte (KANAL - Centre Pompidou)