Steun ons

Antarctica

Atelier & Cursus, cinema, Kinderen & Familie, Tentoonstelling Brussel, Geschiedenis & Archeologie > Museum voor Natuurwetenschappen - Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen
Maak je op voor een expeditie naar Antarctica! Krijg dankzij de geweldige beelden van een ploeg onderzoekers, filmmakers, fotografen en duikers een exclusieve inkijk in dit onherbergzame continent, dat normaal alleen toegankelijk is voor wetenschappers. Alsof je er zelf bij bent! De expo brengt je naar Adélieland, tot in de Franse wetenschappelijke basis Dumont d’Urville … Ben je er klaar voor?
Start in de kleedkamer waar de wetenschappers zich nauwgezet voorbereiden. Duik samen met de zeehonden en pinguïns in de Zuidelijke IJszee. Begeleid door de filmende duikers ontdek je in de diepzee ontelbare indrukwekkende onderwaterwezens. Kom weer boven, zet je eerste stappen op het pakijs en bevind je middenin een kolonie pinguïns! Kijk hoe ze in de weer zijn met hun jongen, hoe ze mekaar verwarmen. Kom meer te weten over hun harde dagelijkse leven. Er is zoveel te zien in dit ijslandschap dat je helemaal omgeeft. In de expo Antarctica leer je de diepgevroren woestijn kennen, waar slechts een paar soorten overleven, maar ook de rijke onderwaterwereld die krioelt van de vissen, week- en schaaldieren en koralen. Je beseft dat de Zuidpool prachtig, maar ook heel kwetsbaar is!Antarctica is een expo die je ogen verwent en je hart raakt. Begeef je mee op het gladde ijs en observeer deze leefwereld op de grens van water en ijs vanop de eerste rij! Je kan de expo Antarctica met het ganse gezin bezoeken. Je expeditieleden-in-de-dop krijgen een gratis invulboekje met quiz. Het Federaal Wetenschapsbeleid, Belspo, presenteert het Belgisch wetenschappelijk onderzoek op Antarctica.Wat maakt deze tentoonstelling uniek?360° voor een beeldenrijke en aangrijpende expo De kwaliteitsbeelden op grote schermen dompelen je visueel en auditief onder en de eindprojectie in 360° maakt je reis door dit onbekende, feeërieke landschap compleetMeer info op www.natuurwetenschappen.be. Tickets enkel online en verplicht reserveren! De expo Antarctica maakt deel uit van het eenrichtingsparcours.