brusselse museumraad

FR NL EN

1 website, 100 musea

Museum voor de Oudere Technieken

Het MOT vertelt meer over de geschiedenis van de technieken, met de klemtoon op de 'natuurlijke krachten'.
Handen uit de mouwen! Welkom in het MOT, de perfecte uitstap voor het hele gezin. Drie historische gebouwen in Grimbergen, Guldendal, Liermolen en Tommenmolen, omgeven door een prachtig natuurdomein, nodigen je uit voor een dagje leerrijke ontspanning. Want er valt heel wat te beleven in het MOT, zowel binnen als buiten. Je ontdekt er een unieke verzameling handwerktuigen, twee authentieke watermolens en actieve demonstraties smeden, graan malen en brood bakken. De kinderen kruipen in de huid van een wagenmaker, leren spelenderwijs meer over hout of gaan aan de slag met vuile was, zeep en wasbord. Kom zelf kennis maken met dit levendig doe-museum in het groen. Spelenderwijs ontdek je het vernuft achter die alledaagsheid! Knutselaars, technici in de dop en nieuwsgierige aagjes komen hier aan hun trekken. Ze kruipen in de huid van een timmerman, gaan aan de slag met zeep en wasbord of ze verwijnen 'ondergronds' op zoek naar ijzererts in de nieuwe kindertentoonstelling over de dorpssmid. Ook buiten kun je genieten van de aangename wandeling naar de watermolens, van het park, of van het speeltuintje voor de allerkleinsten. Kortom een ideale gezinsuitstap.

OPENINGSUREN:

(Toegang tot 1u voor sluitingstijd)

* Van oktober tot en met maart:
- Guldendal: weekdagen van 9u tot 17u.
- Liermolen: demonstratie "Graan malen" elke eerste zondag van de maand van 14u tot 18u.  

* Van april tot en met september:
- Guldendal: weekdagen van 9u tot 17u; weekends en feestdagen van 14u tot 18u; demonstratie "Smeden" elke eerste en derde zaterdag van de maand van 14u tot 18u.
- Liermolen: demonstratie "Graan malen" elke eerste en derde zaterdag van de maand van 14u tot 18u (tentoonstelling tijdelijk gesloten)
- Tommenmolen: tentoonstelling "De rijstteelt in het vroegere Japan" tijdens de weekends en feestdagen van 14u tot 18u (molen tijdelijk gesloten) 

NEW - 
MIRA en het MOT nu voordelig te combineren!

Hedendaagse sterrenkunde en oudere technieken op één dag combineren? Je hoeft vanaf vandaag geen compromissen meer te sluiten! Een gecombineerd bezoek aan Volkssterrenwacht MIRA en het MOT kan vanaf nu nog voordeliger! Koop je bij één van beide een ticket (€ 3)? Dan krijg je voor slechts € 1 extra toegang tot de andere. De volkssterrenwacht en het museum combineer je perfect op woensdagnamiddag. Een korte aangename wandeling doorheen het dorpscentrum en het Prinsenbos leidt je langs de twee locaties. Doe je het liever rustig aan? Het ticket blijft het hele kalenderjaar geldig.

Guldendal 20
1850 Grimbergen
+32 (0)2 270 81.11
+32 (0)2 270 09 83


Contact e-mail

Museum Website

Facebook

Educatieve dienst

Open
zie website van het museum
Gesloten
zie website van het museum

Tarieven
zie website van het museum

Rondleidingen
zie website van het museum

Diensten en faciliteiten
bibliotheek - aanbod op maat voor scholen, gezinnen en verenigingen

Bereikbaarheid
bus: 230, 231, 232
De Brusselse Museumraad krijgt steun van :
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

JOIN US ON
SITEMAP
© 2012 - Conseil bruxellois des Musées / Brusselse Museumraad - All rights reserved - Powered by OPTINET - Disclaimer