brusselse museumraad

1 website, 100 musea

Brussels Card

Brussel ontdekken met een passepartout - 24U / 48U / 72U
De Brussels Card is de beste manier om deze fascinerende Europese hoofdstad te ontdekken. Ze biedt u, gedurende 24, 48, of 72 uur, gratis toegang tot bijna 40 musea en exclusieve aanbiedingen bij toeristische attracties, rondleidingen, winkels, bars en clubs.

Een idee van wat de Brussels Card u biedt:
• Vrije toegang tot een groot aantal Brusselse musea
• Een gratis stadsplan
• Kortingen tot 10€ bij toeristische attracties en rondleidingen
• Kortingen (of gratis drankje / dessert) in restaurants en bars
• Kortingen van 5 tot 25% bij Brusselse handelszaken
Onbeperkte toegang tot de Hop on Hop off bussen of tot de MIVB (enkel voor de combiformules "Brussels Card + Hop on Hop off" en "Brussels Card + MIVB").

Wat is inbegrepen met de Brussels Card?
- MUSEA
- KORTINGEN
- HOP ON HOP OFF
- MIVB

HOE GEBRUIK IK DE BRUSSELS CARD?
Uw Brussels Card is 24, 48 of 72 uur geldig vanaf het moment van de eerste validering (dit is de eerste keer dat uw kaart gescand wordt in een museum).

MUSEA
■ Musea kunnen meermaals kosteloos worden bezocht tijdens de duur van de kaart. Er hoeft niets betaald te worden.
■ In de musea overhandigt u uw Brussels Card aan de kassier(ster). Deze zal uw Brussels Card elektronisch valideren. De Brussels Card wordt bij het eerste gebruik automatisch geactiveerd.
■ Met de Brussels Card krijgt u gratis toegang tot alle vaste collecties van de musea. Ook de meeste tijdelijke tentoonstellingen zijn inbegrepen, behalve bij het Old Masters Museum, het Museum voor Natuurwetenschappen en het Jubelparkmuseum, waar u voor de tijdelijke tentoonstellingen het gangbare tarief dient te betalen.

KORTINGEN
■ Attracties, rondleidingen, shops, restaurants en bars verlenen slechts éénmalig een korting op het in deze gids omschreven aanbod.
■ De kortingen blijven geldig, ook na het verstrijken van de geldigheidsduur van uw Brussels Card.
■ U bekomt uw korting op vertoon van de Brussels Card en bij over handiging van de bon die zich achteraan de gids bevindt.

HOP ON HOP OFF
■ Indien u een "Brussels Card + Hop on Hop off" kocht, dan geeft uw Brussels Card u eveneens recht op gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen, gedurende 24, 48 of 72 uur.
■ Laat uw Brussels Card zien aan de chauffeur wanneer u opstapt op een Hop on Hop off bus.

MIVB
Indien u een "Brussels Card + MIVB" kocht, dan geeft uw Brussels Card u eveneens recht op gratis gebruik van bussen, trams en metro's van de MIVB, gedurende 24, 48 of 72 uur.
Uw Brussels Card kan niet onmiddellijk gebruikt worden als vervoersticket. Ga naar één van de 375 GO verkoopsautomaten van de MIVB (in alle metrostations en grote bus- en tramhaltes), kies “EVENT PASS” op het scherm van de automaat en voer de cijfercode in die u op uw Brussels Card terugvindt. Het ticket dat u hierna ontvangt is het enige geldige vervoersticket!

Wat kost de Brussels Card?

De Brussels Card is supervoordelig. Het is uw paspoort om meer te zien van de stad voor minder geld!

24-uur Brussels Card - 24 €
48-uur Brussels Card - 32 €
72-uur Brussels Card - 39 €

24-uur Brussels Card + inbegrepen Hop on Hop off 24u (een besparing van 50% op de Hop on Hop off) : 36 €
48-uur Brussels Card + inbegrepen Hop on Hop off 48u (een besparing van 50% op de Hop on Hop off) : 48 €
72-uur Brussels Card + inbegrepen Hop on Hop off 72u (een besparing van 50% op de Hop on Hop off) : 59 €

24-uur Brussels Card + inbegrepen MIVB 24u (u betaalt geen 5 productiekost voor uw transportticket) - 31,5
48-uur Brussels Card + inbegrepen MIVB 48u (u betaalt geen 5 productiekost voor uw transportticket) - 46
72-uur Brussels Card + inbegrepen MIVB 72u (u betaalt geen 5 productiekost voor uw transportticket) - 57

Er is geen speciale formule voor families of kinderen, aangezien kinderen sowieso meestal een korting krijgen in musea en bij attracties. De aankoop van een Brussels Card voor kinderen jonger dan 12 biedt dus geen extra prijsvoordeel en is niet aan te raden. Ook voor studenten zijn er vaak reeds kortingen in de musea en bij de attracties.

!!! Opgelet !!!
Op maandag zijn de meeste grote musea dicht!
Om te weten welke musea in Brussel open zijn op maandag, klik hier.

Waar kan u de Brussels Card kopen?

* Kopen bij aankomst:
U kan de Brussels Card kopen
- in de verschillende infokantoren van Visit Brussels: Grote Markt en BIP (Kunstberg).
- in het bureau van Toerisme Vlaanderen: Grasmarkt 61 - 1000 Brussel.
- in de volgende deelnemende musea: Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Museum voor Oude en Moderne Kunst (KMSKB), Museum voor Natuurwetenschappen, MOOF.

* On line kopen: Koop hier de Brussels Card on line (link naar de website van VisitBrussels). Druk alles thuis af of zet het op uw smartphone. U kunt de kaart onmiddellijk gebruiken!

Vergeet niet om uw Brussels Card gids (ENG+FR+NL) te downloaden of vraag een gratis exemplaar in een van de Visit Brussels onthaalkantoren op de Grote Markt of in het BIP (Kunstberg).

WAT DOEN WE

De Brusselse Museumraad krijgt steun van :
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

JOIN US ON
SITEMAP
© 2012 - Conseil bruxellois des Musées / Brusselse Museumraad - All rights reserved - Powered by OPTINET - Disclaimer