brusselse museumraad

FR NL EN

1 website, 100 musea

Museum Night Fever

Museum Night Fever 11/03/2017: een onvervalst succes!

MNF17-bandeau SIGNATURE.jpg
 


MNF17 gaat de geschiedenisboeken in als een van de meest succesvolle edities tot nu toe. We bedanken dan ook van harte alle enthousiaste vrijwilligers, bezoekers en musea voor hun aanstekelijke inzet en de wervelende sfeer.

De voorjaarszon verblijdde ons op 11 maart een eerste keer met haar gezelschap en dat werkte duidelijk uitnodigend, want we mochten jullie massaal verwelkomen. Uiteraard lokten de grote Brusselse musea zoals BELvue en BOZAR de grootste bezoekersaantallen, maar ook het Museum van Elsene kende een recordopkomst met meer dan 4.000 bezoekers.

De op en top Brusselse fanfare La Clinik du Dr. Poembak gaf om 19 uur het startschot op het Koningsplein van deze feesteditie, waarna enkele vuurspuwers de vroege bezoekers trakteerden op een ontvlambaar spektakel. Zo was het sein gegeven aan een duizendtal jonge artiesten om de hele Brusselse binnenstad te veroveren.  

Voor de nieuwe deelnemende musea betekende de Brusselse museumnacht ook een schot in de roos. Het was even aanschuiven voor Stichting Boghossian om de aanpassingen van Destelheide en de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars aan de Villa Empain te bewonderen. In MIMA dompelde het FTRSND-collectief de expo van de Nederlandse graffitikunstenaar Delta onder in hypnotiserende klanken, terwijl de Opera Capture Club een ode bracht aan de geschiedenis van Belgische dans en performance in ARGOS.

Rond 22:30 was Museum Night Fever met 16.500 bezoekers helemaal uitverkocht. De avond werd feestelijk afgesloten in Bloody Louis, waar de vereniging MacSwell een puik legertje dj’s programmeerde. Ondersteund door videomapping en live painting werd ook hier de nacht van de Brusselse musea tot in de vroege uurtjes voortgezet.

Als kers op de taart luisterde Zijne Majesteit de Koning met zijn bezoek aan Train World deze jubileumeditie op. Samen met prinses Eléonore en prinsen Emmanuel en Gabriel genoot de Belgische vorst van de acrobatische waaghalzerij van Circolito tussen de permanente collectie van het treinmuseum.

Wie nog niet genoeg kreeg van de museumcollecties kan nog tot 31 maart zijn of haar polsbandje inruilen voor toegang tot een van de musea. Opgelet, slechts 20 musea nemen deel aan deze actie. Een overzicht vind je terug op de officiële webstek van Museum Night Fever

En dan nu, op naar volgend jaar!MNF2011-Image2.jpg   MNF2011-Image3V.jpg   MNF-Image9.jpg

MNF-Image8.jpg   MNF-Image7.jpg   MNF-Image5.jpg

MNF-Image6.jpg   MNf2011-image1.jpg   MNF2011-Image4V.jpg


WAT DOEN WE

De Brusselse Museumraad krijgt steun van :
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

JOIN US ON
SITEMAP
© 2012 - Conseil bruxellois des Musées / Brusselse Museumraad - All rights reserved - Powered by OPTINET - Disclaimer